Głośniki do kina domowego w kolorze białym

Tymen

New member
Witam,

Jestem na etapie zmiany konfiguracji głośników w związku ze zmianą wielkości pokoju.
Nowe parametry pokoju: 20 m2

Amplituner: Onkyo 616 (ma 2 mc ale wydaje mi się że stary Onkyo 606 miał większą moc.)
Kino domowe / muzyka 60% / 40%

Dotychczasowy zestaw: Tannoy Fusion F2 + Tannoy Fusion Central + Tannoy Fusion F1 + JBL ES150P na 10 m2

Wytyczne: kolumny muszą być w kolorze białym, najlepiej wysoki połysk - by pasowały pod meble. Wstępny typ Dali Zensor 5 + Vokal + Dali Zensor 1 Białe

Co do Subwoofera - póki co chce zostawić JBL - brak funduszy. Czy JBl może stać z tyłu, na przedniej ścianie nie będzie miejsca, by go ustawić obok frontów.

Bardzo proszę o pomoc oraz ewentualne sugestie.
Z góry dziękuje
Tymen

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Dobry pomysł z tymi Dali ,to fajne kolumny .W porównaniu z Twoimi Tannoy to będzie wręcz przełom w jakości dźwięku .Odnośnie subwoofera to kup na razie kolumny, może nie będzie potrzebny subwoofer

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zensory to dobry wybór. Ja bym pomyślał ewentualnie na Zensor 7. Z białych kojarzę jeszcze w podobnych cenach Q Acoustics 2050i, Taga Platinum F-60, Indiana Line Tesi 542, Taga Coral F-80.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Jaki budżet na te biale? Pamietaj, że Dali ma tylko przód na połysk, boki już matowe. Obejrzyj też Canton GLE i wyżej, oraz Dali Ikon, Monitor Audio RX, jak nizej to Jamo też są w bieli.

Tymen

New member
Dziękuje za wszystkie Wasze propozycje. Nie sądziłem aż tyle zestawów w bieli jest do wyboru.
Budżet do 4000 PLN za zestaw 5.0

Zensor 7 nie będzie za mocny do takiej powierzchni ?
Proszę o pomoc z umiejscowaniem Subwoofera, czy można go ustawić w innym miejscu niż frontowa ściana i czy będzie to sensownie grało.

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc :)

Tymen

New member
Dziękuje za kolejne propozycje i linki do testów.

Niestety ustawienia kolumn będą dość mocno ograniczone dlatego odpadają modele z tylnym bass reflexem.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Chrono tylko front:

img0037fq.jpg

WiTT

New member
Bez reklam
Ja fanem wysokiego połysku nie jestem, więc nie wnikałem w ich techniczne wykończenie, na stronce napisali "Minimum 5 warstw lakieru plus 1 warstwa lakieru podkładowego." więc chyba nie folia :)

Zawsze mnie ciekawiło, jak utrzymać czystość takiej kolumny? Bo ja mam od razu wizje obmacanej, pełnej paluchów obsmarowanej obudowy ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zawsze mnie ciekawiło, jak utrzymać czystość takiej kolumny? Bo ja mam od razu wizje obmacanej, pełnej paluchów obsmarowanej obudowy ;)

Obmacana moze i tak, ale paluchow nie ma. Ja mam lakierowana, zadnych odciskow nie ma, staram sie kolumn nie przecierac, ew. tylko sprezonym powietrzem zdmuchiwac kurz, a jak juz jakis odcisk sie pojawi, to mam specjalna sciereczke. Kolumny jak nowe, a glaskam je czesto :) (czystymi rekami)

Ostatnia edycja:

quasimodek

Member
Bez reklam
Na białych odcisków widać nie będzie tak jak na czarnych piano black.
No chyba, że mechanik po fajrancie będzie je głaskał to wtedy owszem :)

WiTT

New member
Bez reklam
Na czarnych to chyba dodatkowo jeszcze kurz strasznie będzie widać. Wystarczy że u mnie cokoły są high gloss, a i już to mnie drażni jak po nich widać osiadający się kurz - ogólnie jeśli chodzi o kurz to jakiś taki pedantyczny jestem ;)
Ramka w moim Sharpie też jest połysk czarna. Teraz wisi na ścianie więc mniejszy z tym problem, ale jak stał na podstawce to co rusz jakieś paluchy widziałem na tej powierzchni :)
To całe kolumny chyba bym nie dał rady, co drugi dzień bym chyba szmatką z mikrofibry wycierał :D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To chyba ja mam jakis nano lakier, bo kolumny sa czyszczone sporadycznie i tylko z ew. kurzu. Szczerze, to nie widze zadnego problemu :)

Do góry