Firma Sony przedstawiła gamę swoich telewizorów na rok 2013.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie ,

Firma ujawnia swoją gamę telewizorów na rok 2013 , której większość będzie miała swoją premierę
latem 2013 r . Więcej można dowiedzieć się na stronce:

FullHD - Sony Bravia

W serii X 9000A wielkości przekątnej ekranu to 65" i 55" oraz możliwość wyświetlania obrazu Ultra HD a technologia 3D to mała niespodzianka , zastosowano pasywną.
W serii W 900A wielkości przekątnej ekranu to 55" , 46" i 40" . Technologia 3D to aktywna .(migawkowa)
Zapowiada się ciekawie . :):)

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
No Sony się nastawiło w tym roku na pasywne 3d po raz pierwszy. Uznali chyba że wyniki LG mówią same za siebie.

Mnie zastanawia jedna rzecz - multi format usb - czyli w koncu MKV? :p Czy sobie jaja robią i znowu czytać będą m2ts, avi i mp4?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam jesli chodzi o 3d pasywne w soniakach w serii x 9000 4k to na prezentacji panowie z sony mowili ze dlatego zastosowali pasyne ze w 4k to 3d bedzie i tak full hd, w innym wypadku dalej by byly aktywne. Choc chyba w najnizszej serii z tego roku to chyba beda pasywne tak zeby ludzie mogli wybrac sobie to co lubia.
Lolek

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Accu i jak biezesz pod uwage cos z nowej kolekcji sonego czy z innych firm czy jednak cos z tamtego roku bedziesz kupowal? Bo pisales ze myslisz o zakupie nowego tv.
lolek

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Lolek126 , na dzień dzisiejszy wstrzymuję się od zakupu nowego telewizora .
Jeżeli już , to mam tylko jedną pozycję : jest nią telewizor firmy Philips 46PFL9707S/12 .
Na razie cena jest jednak za wysoka , no i trochę zakup tego modelu jest podobny do
loterii ;jak trafisz dobrze , to będziesz bardzo zadowolony , lub zaczną się "schody" z jego
wymianą na nowy . Kupując w sklepie w RTV EURO AGD z opcją odbioru w sklepie stacjonarnym
co prawda możesz sprawdzić telewizor , ale jak by coś zaczęło się dziać niedobrego z telewizorem
, to zwrócić w ciągu 10 dni już nie można bez podania przyczyn . Zostaje druga opcja zakupu
przez ich sklep internetowy . Natomiast w sklepie sieci Media Expert tego telewizora nie mają , jak
również w sklepie sieci Neonet .

accu

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dla ciebie 46 cali to nie bedzie a maly tv? A odnosnie philipsa to niestety tak to juz jest z nim ze jest troszke problemow..... ale sa tacy ktorzy pomimo roznego ryzyka ztym tv kupuja wiec roznie jest.... ale fakt faktem ze trzeba trafic na egz. dobry tego modelu bo inaczej kasa wydana plus cena jak na 46 cali to drogawo jeszcze. Ja ciekaw jestem tego soniaka w900 i panasa wt 60 ale podejrzewam ze cenowo moga byc drogo na poczatek i roznica miedzy nimi a 955 moze sie okazac nie za duza wiec wybor beddzie jeden :), chyba zeby nie ..... Zobaczymy w kwietniu mam nadzieje ze juz beda w sklepie, bo miesiac jeden moge poczekac z zakupem. Pozdrawiam.
lolek

andrju75

New member
Witam.Ja jednak przeciągnę zakup tv i poczekam na pierwsze testy nowych modeli.A w zainteresowaniu pozostawiam modele 55" : 1-Sony KDL-55W900A 2-Panasonic TC-L55WT60 (szkoda ,że ta rameczka okalająca ekran nie jest ciemniejsza ,taka jak np. w Philips 8007).

1- http://www.techradar.com/reviews/au...a-and-lcd-tvs/sony-kdl-55w900a-1123745/review Ps.A tak nawiasem dziwny pilot

2- http://www.youtube.com/watch?v=oAMPahlTbY8

Ps.Ostatnio zakupiłem do małego pokoju 32'' Sony HX750 i naprawdę fajny obraz generuje w tym rozmiarze ten tv.Jeżeli ktoś szuka nie większego niż 32" to z czystym sumieniem mogę go polecić(prosta obsługa,równomierność podświetlenia,dobra czerń,brak efektu ,,teatru"itp.).A wybierałem porównujac go do Philipsa 32PFL6007K(tutaj zaważyło strasznie powolne menu,przełączanie kanałów) oraz Samsung UE32ES6800(zbyt cukierkowaty obraz w porównaniu do Sony i Philipsa).Pozdrawiam i czekamy na wysyp nowych modeli.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Andrju to bedziesz czekal az testy sie ukaza??? Ja czekam do konca kwietnia( mam nadzieje ze wtedy juz sie pojawia w sklepach te dwa modele ) i zobacze jaka jest roznica miedzy 955 a soniakiem w900 i panasem wt60 ( tylko ona ma pamietaj z tego co wyczytalem pasyne 3d ) dla jednych to ma znaczenie dla innych w wogole... A mysle sobie tak ze soniak w900 nie bedzie lepszy od hx 955 - wygladem tez mi on bardziej odpowiada jak nowa seria w900 ktora ma chyba ramke, a mi bardziej monolit odpowiada :) ale cena tez jest istotna bo jesli roznica bedzie powiedzmy jakies 2500 tys to mozna sie zastanawiac nad wyborem , a jesli bedzie mniej jak 2 tys to chyba biore hx 955. Panasonic wydaje mi sie ze jednak bedzie gorszy jak soniak w 900 tak jak i w tym roku - dla mnie oczywiscie 850 jest lepsza jak wt 50 ale podstawa soniaka jest do kitu.... na szczescie w tym roku juz wiedza jaka podstawe dac :) ale oczywiscie moge sie mylic i moze sie okazac ze panas bedzie lepszy... ale obawiam sie ze panas na poczatek w 55 calach bedzie kosztowal na poczatku gdzies okolo 10 tys plus kupic gdzies gwarancje na dostakowe 3 lata to wychodzi tyle co 955 bo ta sobie zalatwie z 5 letnia gwarancja w cenie tv wiec nie ma co sie zastanawiac wezme wtedy 955, no chyba zeby nie :) musza sie pojawic w sklepach i musimy poznac ceny, bo teraz to mowimy o chmurach :) Bo jesli chodzi o cene w900 w 55 calach to mysle ze gdzie sokolo 8500 - 9000 tys bedzie kosztowal na poczatek. Pozyjemy zobaczymy.
lolek
ps. tak patrzykem na zdjecia to nie wiem to jest nowy pilot od soniaka w900 - troszke dziwny i malo przyciskow w philipsie to sie nie sprawdzilo i w zeszlym roku juz bylo wiecej przyciskow jak w roku 2011. A panasonic wydaje sie ze jest strasznei wysoki ze podstawa jest dosyc wysoka co powoduje ze optycznie 55 cali bedzie tak duzy jakbys kupil 60 calowy tv ( oczywiscie chodzi o wys. ) .... a moze tylko takie mam odczucia..Ale tak patrzac to jest dosyc wysoki....

Ostatnia edycja:

andrju75

New member
Witam.A to mnie lolek126 zaskoczyłeś tym info, że panas wt60 będzie miał pasywne 3D.W tej rozdziałce to mnie nie interesuje (nie pasuje mi to co LG proponuje,wole aktywne).Jedyny wyjatek pasywny 3D to w tv 4K np.Sony Seria X9000A.W takim razie raczej pozostane na razie przy Sony 55"W900A.Ale co z tym badziewiarskim pilotem tutaj?Moze to podwójny pilot albo dwustronny?Ramka w tym modelu też mi nie pasuje -wolałbym monolit.Zastanawiam się co zaprezentuje nowy wyświetlacz TRILUMINOS w tych modelach-czy będzie to rewolucja w stosunku do modeli z 2012r.No i czy Sony jako jedyny producent,który nie wspiera mkv, poszedł na żywioł z USB „Super Multi Format"-co to oznacza?Ale generalnie stawiam na jakość a nie na gadżety.Pozdrawiam.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja mysle ze duzej roznicy to nie bedzie miedzy w 900 a hx 850 to tylko belkot marketingowy. Teraz beda juz pracowac nad 4k i wg mnie oczywiscie juz nie beda starac sie robic super ledow po to zeby byla jak najwieksza roznica miedzy nimi, a wlasnie 4k.Bo kto da 100% wiecej jak roznica by byla marginalna ??? Ramka troszke mnie drazni w tym modelu.... bo monolit bardziej mi pasuje :) I ten pilot jakis z komosu, a moze sa wlasnie dwa.... A panas tak czytalem ze ma pasywne okulary ale na ile to prawda to zobaczymy mysle ze za miesiac juz bedzie wszystko jasne :) mi tam to nie przeszkadza, duzej roznicy nie widze miedzy nimi, a komfort ogaldania jak dla mnie jest fajniejszy :) i tez pytanie ile sie tego 3d oglada... tak naprawde to taki super 3d to tylko avatar i teraz hobbit jak wyjdzie na bluray a reszte to sztuczne 3d i do takiego prawdziwego 3d to tym filmom wszytskim daleko w stosunku do avatara.
lolek

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie ,

Tak jak pisałem uprzednio , wstrzymałem się z zakupem telewizora firmy Philips 46PFL9707 co najmniej do maja z uwagi ,
że trafiają się jednak w dalszym ciągu egzemplarze z wadami , oraz cena jest nadal bardzo wysoka .
Być może , warto mnie poczekać na telewizor firmy Sony z serii W 900A , z nowym wyświetlaczem
Triluminos . Wyświetlacz ten ma oferować bardzo dobre odwzorowanie barw :|. Model ten ma mieć tzw .długi
głośnik z tyłu telewizora, ma mieć nowe menu , ma wspierać system NTFS oraz MKV . Ma posiadać dwa piloty do sterowania zdalnego telewizorem.

accu

Ostatnia edycja:

Zimny_

New member
W900A jest bardzo ciekawą propozycją. Tylko ciekawe na jakim poziomie będzie cena. Czy ten model ma być "następcą" HX950, z W9000A to całkowicie nowa półka.. W takim przypadku W802A byłby "następcą" HX850. Wtedy pozostaje W650A jako HX750. Jedyny model z silnikiem PRO, a HX750 posiadał bez "PRO". Sporo się namieszało, bardzo fajnie:)
Co do nowych wyświetlaczy itp. - trzeba poczekać na testy. Za to mnie jeszcze cieszy wykorzystywanie bardziej zaawansowanego nagłośnienia:)

andrju75

New member
Witam uprzejmie ,

Tak jak pisałem uprzednio , wstrzymałem się z zakupem telewizora firmy Philips 46PFL9707 co najmniej do maja z uwagi ,
że trafiają się jednak w dalszym ciągu egzemplarze z wadami , oraz cena jest nadal bardzo wysoka .
Być może , warto mnie poczekać na telewizor firmy Sony z serii W 900A , z nowym wyświetlaczem
Triluminos . Wyświetlacz ten ma oferować bardzo dobre odwzorowanie barw :|. Model ten ma mieć tzw .długi
głośnik z tyłu telewizora, ma mieć nowe menu , ma wspierać system NTFS oraz MKV . Ma posiadać dwa piloty do sterowania zdalnego telewizorem.

accu
Witam.Uwazam ,ze warto poczekać na ten model.Wstępne pogłoski są obiecujące.Dodatkowo do 46",55" maja dokładać 4 pary okularów(model 40W900A będzie miał 2 szt.),dwa piloty,normalny i uproszczony z funkcją NFC.Ps.Lolek126 nie wiem jak Ty ale ja jednak z kupnem 55" poczekam aż ukaże się ten model.Pokładam spore nadzieje w 55W900A.Mam nadzieje ,że będzie warto czekać.Pozdrawiam.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam uprzejmie ,

accu

Moze sie okazac ze zdradzisz philipsa :) a powaznie to tez czekam bo chce zobaczyc jaka roznica bedzie i cenowa i w obrazie w stosunku do 955 bo nie licze na to zeby 955 byla tansza jak 12500. Mysle ze nie ma szans bo panowie z sonego podchodza w taki sposob ze jak nie ma w necie tych tv to i nie ma co byc konkurencyjnym :) niezle :) Ale ciekaw jestem czy do konca kwietnia beda juz w sklepach i jak sie beda mialy bledy wieku dzieciecego ( choc jak na razie sony jakos nie mial za bardzo duzo wpadek przy nowych egz. wchodzacych na rynek ) i czy wtedy jednak nie lepiej kupic 955 ktora jest drozsza ale juz sprawdzona .... poczekamy Accu i przekonamy sie ...
loleps. wg mnie i co moglem przeczytac to w 900 jest nastepca hx 850...chyba ze sie myle .... Andrju mozna poczekac i poczekam tylko oby nie za dlugo bo juz powiem szczerze ze juz mam chec na kupno tv, ale mowie mam nadzieje ze do konca kwietnia beda juz w SC i bedzie mozna zobaczyc na zywo. Ale jesli np ich cena by byla 10 tys na wejscie lub wiecej za 55 cali to biore 955 ( chyba zeby mnie faktycznie jakos zadziwil ) , natomiast jesli 9 tys lub nizej to sie wtedy zastanawiam :).

Ostatnia edycja:

RHJG

New member
Bez reklam
Witam sadze,że Sony z serii W 900A to będzie ścisła czołówka i warto poczekać!!! Triluminos marketing czy nie,( moim zdaniem nie)ale tak jakoś skojarzyło mi się z legendarnym Trinitronem.Widać nowy prezes działa i może to być przebój,choć X900A to będzie to.......tylko ta cena....

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wiesz z tym dzialaniem prezesa to ja bym nie przesadzal bo przeczytaj sobei co wyzej napsialem na temat rozumowania znizania cen na 955 to nie wiem czy to jest normalne rozumowanie... aczkolwiek mysle ze prezes to nawet nie wie ze taki maja tok myslenia panowie sprzedawcy w Polsce.... lepiej niech bedzie sprzeadz marna ale cena niech stoi w miejscu.... i jak pozniej sie dziwic ze kolejny rok sony bedzie mialo w plecy i to bardzo niezle w plecy....
A czy to bedzie szal to sie okaze mysle ze to za duze slowo :) ale przekonamy sie tez czekam bo jestem zainteresowany ale zeby ocenic to trzeba to zobaczyc a na razie to wrozenie z fusow.... a przede wszystkim to kwestia ceny ile bedzie kosztowal w stosunku do 955 i jaka jego bedzie jakosc patrzac na niego, a na model wyzszy.
lolek

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tylko Philips i Sharp mają Oko ćmy, więc różnica będzie duża na korzyść tych firm.

Rzeczywiście, niezwykłe filtry.

Do góry