Firma Sony przedstawiła gamę swoich telewizorów na rok 2013.

WojtR

Member
Bez reklam
Najniższe modele z tego roku maja być już w przyszłym tygodniu, W 900 pod koniec miesiąca początek maja..:)
lolek

dzisiaj w jednym euro widziałem jakiś nowy model 40 " kdl-4047lub coś takiego z charakterystycznym logo na dole podobnie jak nowe philipsy , stał rozpakowany na półce ale jeszcze bez ceny i podłączonego sygnału

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Podoba mi sie jak ludzie jeszcze na oczy nie widzieli danego modelu, a juz oceniaja - my Polacy jestesmy w tym the best...
lolek

WojtR

Member
Bez reklam
Podoba mi sie jak ludzie jeszcze na oczy nie widzieli danego modelu, a juz oceniaja - my Polacy jestesmy w tym the best...
lolek

niedoskonałości tych matryc są znane i o ile przetwarzanie obrazu może być różne u różnych producentów to sama matryca w zależności od logo większych kątów czy czerni nie urodzi :D

mapet

New member
Ja jestem szczególnie ciekawy Ceny modelu W805. Podobno pod koniec kwietnia nowa seria ma być już w sklepach.
W805A (47)w Sony - 6400 w Saturnie -5600 od dziś tj 11.04.2013 ceny zróżnicowane ale moim skromnym zdaniem nie specjalnie podoba mi się ta seria i myślę że furory nie zrobi jako były posiadacz serii HX stwierdzam ,że to dużo ładniejsze modele ale to jest tylko moja opinia
Może W900 czymś zaskoczy ale ma być dostępny dopiero w Maju

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dokladnie kolego Wojt IPS to katy sa bardzo fajne tylko czern jest gorsza ... nizsze serie sa juz ale mi rowniez bardziej odpowiadaly wygladem ubiegloroczne tv ( jednak monolit to monolit) logo sony w nowych tv to tak jak kiedys pisalem tak wyglada jakby zapomnieli o logo i na koniec dolozyli... Ciekawy jestem ile bedzie kosztowal W900 ale mysle ze tanio nie bedzie patrzac na ceny nowych samsungow to samsung f 7000 w 55 calach 10 tys a 46 calach f 8000 7500 wiec 55 bedzi ejeszcze drozszy wiec dobrze zrobilem ze zamowilem hx 955 za te cene co byla w SC i do tego jeszcze 5 letnia gwarancja i jest full led za mniejsze pieniadze w sumie jak z tego roku edge led .... i ladniejszy z wygladu :) - chyba ze ktos bedzie kupowal za 3-5 miesiecy to wtedy co innego juz bedzie z cenami...
lolek

WojtR

Member
Bez reklam
patrząc na poziom cenowy nowych modeli mam jakieś nieodparte wrażenie , że w tym roku to tanio nie będzie i producenci chyba mają chęć lekko odbić sobie straty z poprzednich lat :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dzisiaj widziałem w 47 calach W 800 i jednak powiem ze dobrze zrobiłem ze zaklepałem sobie hx 955 bo raz ze cenowo W900 będzie tyle samo kosztował albo i więcej a dwa jednak monolit jak dla mnie dużo ladniejszy od tej pleksy która teraz wlozyli i tez znaczek tez mi się nie podoba sony bo mam wrazenie ze zrobili to w ten sposób bo zapomnieli o logo firmy :) ale jeden plus to fakt ze tam pleksa się nie rusza tak jak w lg czy w philipsach gdzie nie ma okalającej ramki.... i gdzie tam ta pleksa nawet po 5 mm się rusza jest strasznie, w sonym tego nie ma i ta ramka ładnie wygląda powiem szczerze ,gorzej już jest z ta podstawa bo widać ze jest to deko ubogie w porównaniu do podstawy hx 955 . Pozdrawiam
lolek

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam kolege SDman -a ja dopiero zamowilem i wplacilem zaliczke a sprzet odbieram pod koniec maja, a to dlatego ze ja zmieniam calosc systemu ( czyli od kabli po elektronike plus kolumny sytem 5.1 ) i powoli mi to juz splywa, ale elektronike bede mial dopiero gdzies okolo 15-20 maja wiec sam tv musi byc na koncu jak juz wszystko bede mial fizycznie w domu... A czemu sie pytasz?
lolek
ps . A jesli chodzi o W800 to ja mysle ze jednak hx 850 bedzie lepszy obraz generowal, juz W 900 moze byc porownywalny ale i tak jak ktos chce zawiesic hx 850 to bez zastanawiania bym kupil na miejscu takiego kogos 850 patrzac cena - jakosc i wyglad..... chyba ze podstawa w hx 850 nie przeszkadza komus to i moze stac wtedy :) zeszloroczna seria duzo bardziej mi sie podoba ...

Ostatnia edycja:

SDman

Banned
Witam kolege SDman -a ja dopiero zamowilem i wplacilem zaliczke a sprzet odbieram pod koniec maja, a to dlatego ze ja zmieniam calosc systemu ( czyli od kabli po elektronike plus kolumny sytem 5.1 ) i powoli mi to juz splywa, ale elektronike bede mial dopiero gdzies okolo 15-20 maja wiec sam tv musi byc na koncu jak juz wszystko bede mial fizycznie w domu... A czemu sie pytasz?
lolek
ps . A jesli chodzi o W800 to ja mysle ze jednak hx 850 bedzie lepszy obraz generowal, juz W 900 moze byc porownywalny ale i tak jak ktos chce zawiesic hx 850 to bez zastanawiania bym kupil na miejscu takiego kogos 850 patrzac cena - jakosc i wyglad..... chyba ze podstawa w hx 850 nie przeszkadza komus to i moze stac wtedy :) zeszloroczna seria duzo bardziej mi sie podoba ...

Witam,
pytam bo może 955 będzie w dobrych cenach i też się nad nim zastanawiam.
To na niego się tak długo czeka czy po prostu chcesz aby przyjechał później ?

Pozdr.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam, nie chodzi o czekanie chodzi o to ze on juz stoi w sklepie dla mnie , ich juz prawie nie ma nigdzie, bo produkcja juz wstrzymana ich jest.... mi poprostu wczesniej nie jest on potrzebny jak nie mam sprzetu zeby go podpiac i konktetnie sprawdzic... takze jak masz chec to musisz szybko sie decydowac i kupowac ewentualnie dac zaliczke na taki tv w skelpie tam gdzie jeszcze jest... a patrzac na cene to ja zaplacilem mniej jak nowe edge ledy ....
lolek

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Na stronie FullHD.gr został zamieszczony filmik w języku greckim , prezentujący nowe funkcje
w telewizorach firmy Sony 2013 r . Więcej na stronce:

Sony BRAVIA TV in action [video] - FullHD

Ech! 4 bramki Roberta Lewandowskiego , żeby tak choć raz strzelał tyle goli , jak gra w
polskiej reprezentacji.Przepraszam , ale nie mogłem się powstrzymać.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

SDman

Banned
Witam uprzejmie,

Na stronie FullHD.gr został zamieszczony filmik w języku greckim , prezentujący nowe funkcje
w telewizorach firmy Sony 2013 r . Więcej na stronce:

Sony BRAVIA TV in action [video] - FullHD

Ech! 4 bramki Roberta Lewandowskiego , żeby tak choć raz strzelał tyle goli , jak gra w
polskiej reprezentacji.Przepraszam , ale nie mogłem się powstrzymać.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Witam,
no kurcze nie wiedziałem, że jak rano wejdę na forum to oglądanie meczu z PVR (II połowy)
sobie popsuje - dobrze, że nie podałeś wyniku :lol:.
Zgadzam się z Tobą i też tego nie rozumiem -czyżby pozostałe 8 trybików dawało aż taka różnicę.

a teraz na temat.
Chyba najbardziej jestem ciekawy W905 w tym roku (coś nowego), po rozmowie z przedstawicielem Sony nie mogę się doczekać.
1 opinia przy 40" w necie się pojawiła ale klasy "kolorami bije plazmę na głowę" więc żadna to opinia.
Oby tylko nie był to zabieg więcej marketingowy, tak jak dotyczy to dźwięku z tego TV .
Myślałem , że ma on jakiś dedykowany ala soundbar z tyłu a tylko ponoć kanały, a głośniki 2 -oby chociaż dwudrożne, a nie tak jak w Philipsie 8008 jednodrożne z bardzo słabymi wysokimi tonami ?!

Pozdr.

Do góry