A tak na poważnie to kiedy to mistyczne porównanie z XE 90
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No i chyba pozamiataneJednak Sony coś wniosła i matryce to AUO a nie Innolux jak twierdził wczoraj nadworny spamer. To już kolejny test potwierdzający jakość tego tv. Martwią jednak chmurki - widoczne np. po wyłączeniu lokalnego podświetlenia (film nr 1 w 53 sek.). Jednak lokalne podświetlenie daje raczej radę i mam nadzieję, że clouding nie będzie przeszkadzał w normalnym użytkowaniu. Ja jestem na tak (w zasadzie byłem już w zeszłym roku
) i czekam na spadek cen.
Clouding jest minimalny w nowych TV SONY i nie przeszkadza w niczym.
Jeśli poczekasz parę miesięcy na spadek cen i cena spadnie do 12 tyś, to kupuj XE93 jest trochę lepszy od XE90. Mi nie chciało się czekać i kupiłem XE90 i jestem zadowolony. Nie jest to szczyt moich marzeń
ale nie ma też tragedii. Kupowanie w chwili obecnej 65XE93 za 15 tyś jest moim zdaniem zbyt dużym
wydatkiem jak na ten telewizor skoro można kupić ZD9 za 17 tyś a to już zupełnie inna klasa TV.
Clouding jest minimalny w nowych TV SONY i nie przeszkadza w niczym.
Jeśli poczekasz parę miesięcy na spadek cen i cena spadnie do 12 tyś, to kupuj XE93 jest trochę lepszy od XE90. Mi nie chciało się czekać i kupiłem XE90 i jestem zadowolony. Nie jest to szczyt moich marzeń
ale nie ma też tragedii. Kupowanie w chwili obecnej 65XE93 za 15 tyś jest moim zdaniem zbyt dużym
wydatkiem jak na ten telewizor skoro można kupić ZD9 za 17 tyś a to już zupełnie inna klasa TV.
Jeśli "zachmurzenie" ekranu minimalne jak piszesz to super. Zastanawia mnie jeszcze jak bardzo będą mi doskwierały te doświetlenia na poziomych czarnych pasach w filmach. Jak znam swą naturę i to będę to widział non stop. Pewnie będzie to moje nowe natręctwoChyba, że uznam to za namiastkę ambilight w tv sony
![]()
Nie ma tragedii mówię Ci, Sony ładnie wygasza pasy, natomiast jeśli to Cię strasznie boli to pozostaje
Ci ZD9 lub OLED
Co mi się najbardziej podoba w XE93 - to szyba na matrycy, daje to fajny "plazmowy" efekt.
Bez jaj kol.accu...Tak było na tej fotce i żadne zaklinanie rzeczywistości nie pomoże.Tak samo trafił się egzemplarz z wygiętą ramką-też iluzja ?
Nie było żadnej pomyłki i nie Ty będziesz decydował do czego ja mam się przyznawać...Czy to jest jasne !
Kolego Accu trzeba być totalnym ignorantem... Nie o tym zdjęciu mówiłem ! Ramki krzywej też nigdy nie było ?
Witam uprzejmie,
Dwóch użytkowników forum zinterpretowało to jako , że ramka jest źle spasowana .
Koledzy drodzy, nie chodzi mi o kwestie konstrukcyjne tylko o sam obraz i efekt wynikający z zainstalowania szyby na matrycy.