Mamy już info o SONY TV 2017.
Procesowanie na bazie znakomitego i nowego nareszcie procesora Media Tek model 5891.
Widać, że Tajwan dziś ma topowy procesor a INNOLUX, także z Tajwanu robi topowe matryce TV LED LCD dla każdego producenta ...
Sprawdzamy na stronie 54.6" Sony XBR-55X800E - Specifications
BarburianJa kupowałem TV przez 1,5 roku - testy czytanie przewalanie internetu
a w końcu kupiłem TV 65XE90 ,chyba jako pierwszy w kraju bo ponad tydzień przed oficjalną premierą i w ciemno bez czekania na testy i opinie .
Widać poniosło mnie,ma człowiek jednak fantazję .... ułańską
Spokojnie. To kolega bluray jak zawsze chce wbić szpilę wszystkim innym co się nie zowią Philips. Jeśli faktycznie matryca IPS w modelu xe80 to bidnie będzie. Takie matryce zapewne wpakuje Philips w swoich tegorocznych modelach i wyjdzie to samo co w zeszłym roku.Oświećcie mnie Koledzy bo nie nadążam - to by znaczyło ze panas ma dojście do lepszych matryc niz sony?? a jak zapętlilem to mnie zgańcie..![]()
Jeśli TV jest nawet na IPS a ma dobre opinie od klientów dobrze wypada w testach to sie spokojnie obroni![]()
Jak sie mylę to mnie poslijcie do diabla..
![]()
![]()
To nie życie, to wegetacja. Kupiłem takiego w zeszłym roku. Oddałem po 3 dniach - brak czerni, clouding i nierównomierne podświetlenie matrycy. W takim wykonaniu IPS u mnie odpada. Dlatego czekam teraz na dobrą cenę xe93. Co do xe80 ktoś pisał wcześniej, że może być matryca VA - wtedy byłaby ciekawa alternatywa dla xe93 i xe90.Może tak być że w tej serii może być IPS.. ale Philips też wkłąda IPS-y i żyją![]()
Zgadza się. Czekam od kilku miesięcy, to i poczekam do wakacji[emoji4], wtedy ceny powinny być przyzwoite. Cena wyjściowa pomimo, że wysoka i tak jest o 1k niższa od zeszłorocznego modelu. Jeśli będzie co najmniej tak udany jak poprzednik, a wszystko na to wskazuje, to biere. Mój nowy tv nie może mieć przecież gorszego obrazu od 8-mio letni Sony, którego musiałem mocno przeprosić po chwilowej pomroczności jasnej, kiedy to zakupiłem Phila z IPS. Wybaczył mi na szczęście [emoji3]111kris ja mysle ze warto poczekac az cena sony xe93 drgnie w dol..Z tego co do nas dochodzi z testow zagranicznych ..a niedlugo KIKI test zapewne zapoda to naprawde udany model TV ..![]()
To nie życie, to wegetacja. Kupiłem takiego w zeszłym roku. Oddałem po 3 dniach - brak czerni, clouding i nierównomierne podświetlenie matrycy. W takim wykonaniu IPS u mnie odpada. Dlatego czekam teraz na dobrą cenę xe93. Co do xe80 ktoś pisał wcześniej, że może być matryca VA - wtedy byłaby ciekawa alternatywa dla xe93 i xe90.
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka