Wybór należy zawsze do kupującego - wszystkie są dostępne.
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...e-i-zdecydowanie-oled-philipsa-55pos9002.html
Na tym filmie są inne oceny użytkowników.
Witam Panowie,
W dniu dzisiejszym w jednym z marketów sprawdziłem 3 telewizory OLED (LG 65C7; 65C8; Sony 65AF8, Panasonica nie mieli, a TP VISION olaliśmy z wiadomych względów).
Włączyliśmy film z USB gdzie dół obrazu to oświetlone miasteczko w nocy, natomist druga połowa obrazu to czarna ciemna noc.
Zaczeliśmy rozjaśniać obraz kursorem "jasność" i opad szczęki był mocno szłyszalny gdyż na C7 i C8 czarne połacie obrazu zrobiły się SZARE a na AF8 tam gdzie czarne dalej było czarne a tam gdzie było jasno oświetlone miasteczko zrobiło się jaśniej................................................
Mieszaliśmy ustawieniami LG ale nic to nie dało, SONY miał prefekcyjny CZARNY a obraz na LG SZARY.
Czy ktoś może mi wyjaśnić o co ku..wa chodzi.
p.s.
Sam jestem właścicielm 65C7 i do tej pory myslałem że tak ma być ale po dzisiejszym teście to chyba Koreańscy inżynierowie są naprawdę słabi.
Accu,
Prośba do Ciebie o komentarz jako osoba całkowiecie bezstronna i kumata w meandrach TV, czy możesz skomentować tę przypadłość.
Szacunek
Oled1974
Witam uprzejmie,
Możliwości konfiguracji(ustawienia obrazu) telewizora OLED firmy LG są przedstawione między innymi na filmiku , patrz link poniżej :
https://www.youtube.com/watch?v=IyII6Z80unY&feature=youtu.be
Od 05'06" do 05'18" na filmiku widać , że wartość jasności (brightness) 50 jest korzystna , większa już nie .
BTW , możesz odpowiedzieć , czy kalibrację obrazu miałeś robioną profesjonalnie ? ( po ilu godzinach pracy telewizora)
Pozdrawiam,
accu
:kom:
Accu,
Wklejam zdjęcia z mojego 65C7 (tv jest po kalibracji obrazu).
Tryb obrazu Ekspert ciemne pomieszczenie
Ustawienia obrazu: jasność i zwiekszam jej wartość, zobacz co się stało z obrazem.
Identycznie sprawa wyglądała z 65C8, natomiast na 65 AF8, czarny została czarny a tam gdzie jest jasno to rozjaśnil
obraz. Zdjęcia sonego i C8 zamieszczę w poniedziałek jak wpadnę do chłopaków z mm.
Accu,
Wklejam zdjęcia z mojego 65C7 (tv jest po kalibracji obrazu).
Tryb obrazu Ekspert ciemne pomieszczenie
Ustawienia obrazu: jasność i zwiekszam jej wartość, zobacz co się stało z obrazem.
Identycznie sprawa wyglądała z 65C8, natomiast na 65 AF8, czarny została czarny a tam gdzie jest jasno to rozjaśnil
obraz. Zdjęcia sonego i C8 zamieszczę w poniedziałek jak wpadnę do chłopaków z mm.
Witam Panie i Panowie ponownie,
Podczas testu w Panasonicu 65ZE950 rozjaśnianie obrazu wyglądało podobnie jak w LG, więc zrobię także ten test na CUDOWNYM WSPANIAŁYM BOSKIM CUDZIE o niewyobrażalnym obrazie z funkcją ambilight a mianowicie TV od TP VISION.
Jak Będziesz miał możliwość sprawdź OLED Toshiba jeszcze