Witam,
Zacznę od początku w 2016 zakupiłem Sony 55XD8505 (IPS LG) poddałem kalibracji i obraz wyszedł naprawdę niezły, w sierpniu 2017 nastapiła wymiana na Sony 65XE9305,po kalibracji obraz bardzo dobry jak na lcd krawędziowy podświetlany z dwóch stron, kwiecień 2018 Philips 65PUS8102 pełne podświetlenie 128 stref no i Ambi, kalibrator powiedział że do TP Vision nie przyjedzie, matryca fatalna większość wad typowych dla LCD, oddałem (zakup internetowy, zdjęcia wad są w temacie tego tv) po 10 dniach, ale AMBI robi robotę.W kwietniu 2018 zakup wymarzonego pierwszego OLED - LG 65C7V, po profesjonalnej kalibracji w domu, obraz fajny ale brakowało tego czegoś jak "wow", mistrzostwa przeleciały, wakacje także i wystawiłem do sprzedania.Chodziłem (sierpień 201
długo do MM i Satrurn MM z własnym materiałem filmowym.Najlepszy obraz na Panasonic 65EZ950, później Sony (LG C7 i C8 odpada w przedbiegach, obróbka obrazu no i ściemnianie i rozjaśnianie obrazu KATASTROFA , czarny robi się szary......wyszukiwanie głosowe na C7 pozostawia wiele do życzenia).W końcu sprzedałem sztrucla LG 65C7V i 14.09.2018 nabyłem TELEWIZOR a mianowicie Sony 65AF8.
Jestem fanem futbolu mam NC+ i Polsat, nic się nie dzieje z obrazem podczas oglądania sportu czy filmu, obraz jest stabilny ostry i nasycony (poustawiałem TV SONY zgodnie z sugestią forumowiczów tego forum za co PRAGNĘ IM PODZIĘKOWAĆ - SZACUN), obróbka obrazu jest fenomenalna (inżynierów z LG zapraszam na Politechnikę Wrocławską).Także powróciłem z dalekiej podróży do Sony gdzie Android jest fenomenalny.(przy głosowym wybieraniu LG Oled maiał problemy, musiałem kilka razy mówić aby wyswietlił co trzeba, w Sony tego problemu nie ma , jest powiedziane raz i tv wyświetla żądaną terść.Teraz czekam na profesjonalną kalibrację ( Stasiu Nowicki HD Cinema lub Maciej *************** ) myślę że wówczas powiem to słynne "WOW".
Z czystym sumieniem polecam SONY.
Aha nie oglądałem jeszcze nic w wysokiej rozdzielczości 4K
Pozdrawiam
oled1974