Dopisze jeszcze coś o tym TV. Za cenę 4000€ nie warto go kupować. O wiele lepszym wyborem będzie jednak 65xe9305 a najlepszym 75xe9405, bądź poczekać na nową serię, ponoć ma być dużo tańsza. Słabo radzi sobie ze słabym sygnałem czy nawet streamowanymi materiałami w 720p, czyli na codzień używane. Chyba że ktoś ogląda tylko blu-ray, do Tv 1080i xe9305 będzie równie dobry a prawie połowę tańszy. Do rozjaśnień w ciemnych scenach można się przyzwyczaić. Ja gdybym dał za ten TV 3999€ jak była cena sklepowa to uważałabym to za najgorszy zakup w życiu. Z racji tego że dałem 3100€ i patrząc w przyszłość jest nie najgorzej. Do czego zmierzam, a mianowicie do tego że SONY to kur.y jakich mało. Jak można było wsadzić do tego TV tylko 1.5 GB pamięci Ram, jak dołożenie drugiego 1.5 gb ramu kosztuje grosze, ale największym kures..em jest wsadzenie tam karty sieciowej LAN 100mb a nie 1000mb. Dobrze chociaż ze dali kartę wi-fi 5G no ale trzeba router ustawić blisko TV. Czy ktoś wie czy serwis może dołożyć Ram i wymienić kartę sieciową na szybszą??. Za 6000€ TV i takie oszczędności, ja pierd..łe, to nawet PS4 ma kartę sieciową LAN 1000mb. Czy ktoś wie czy to samo gówno wyposażono modele xe9305??. Jestem zdruzgotany i rozgoryczony. Nie wspomnę o tym że mogliby dać 32gb romu aby było miejsce na aktualizację, ale po co dawać więcej romu jak lepiej nie robić za wielu aktualizacji. Jeszcze by Ramu brakło. Sorki za wylanie żali, ale musiałem gdzieś to z siebie wyrzucić.
Jeszcze jedna rzecz, czy ktoś wie jak odblokować sklep Play, bo jest tak okrojony, że nic tam nie można znaleźć.