Skoro KIKI kalibruję - to prośba o przedstawienie wyników pomiarów świecenia TV szczególnie map równomierności i wszystko będzie jasne a nie tylko ślepe testy.
Jeżeli rozkład nierównomierności świecenia będzie poniżej 10% to można brać, jeżeli powyżej to powód do reklamacji niezgodności towaru z umową - matryce LG 2017 wykazują rozkład poniżej 10% - do 2 do 8% - więc się nie ma czego czepiać.
Jak się ma przyrząd to łatwo to sprawdzić, można to również lepszym aparatem sprawdzić - oby był obiektyw bez winietowania i innych zniekształceń.
Nikt się nie chwali z pomiarami a podobno tyle się sprzedaje i tyle kalibracji gratis - a dowodów w postaci wyników pomiarów brak - znaczy musi być bardziej fatalnie w rzeczywistości niż nam się wydaje. SONY tego nie zaprzecza, Kiki też a przecież to podobno sprzedaje i kalibruje czyli ma rzeczywistą wiedzę i ogląd na sytuację. Jak zaprzeczy a ktoś samemu sprzętowo zweryfikuję i przedstawi rzeczywiste wyniki pomiarów to będzie powód do reklamacji i nie ma przebacz bo być może nie znajdą egzemplarza bez wad i będzie afera -nie wiem jak te na rynku poza Polską.
Ja czekam na przysłowiowy A2 oczywiście i jego wyniki pomiarów najpierw - gdzieś czytałem że Sony planuje w przyszłe modele wstawić podwójny tuner DVBS-2 - nie wiem czy tak będzie, ale to mnie interesuje oczywiście razem z Androidem.
Chyba, że w tzw między czasie coś innego wyjdzie z androidem i producent da 5 lat gwarancji - tak jak SONY (nawet w cenie to dają tylko trzeba pogadać ze sprzedawcą -dopłata jest do wersji ze zniszczeniem, a podstawową gwarancję dają), a nie ubezpieczenie.