TechnoDream
Member
Dołączam się do tematu.
Zaczne od tego, że kabel hdmi zakupilem jakies 4 lata temu - 15metrowy.
Mialem sporo problemow bo przy tej odleglosci czesto zanikal sygnal albo wogole sie nie pojawial obraz w 1*********p. Wymienilem chyba z 5 kabli i najlepsze jest to, ze jedyny, ktory dziala - byl jednym z tanszych i watpie, zeby byl hdmi1.4
Dwa dni temu zakupilem projektor optoma hd33 oto konfiguracje jakie przetestowalem:
laptop (ati hd2600) dvi-ampli-hdmi-projektor - nie ma aktywnej funkcji 3d w projektorze.
stacjonarka (gts450) dvi-ampli-hdmi-projektor - nie ma aktywnej funkcji 3d
stacjonarka (gts450) przez hdmi - funkcje 3d są dostepnebez problemu odtwarzam w MPC HC // Stereoscopic // i innych playerach
Jak chce wlaczyc stereo w sofcie nvidia lub klikam test pojawiaja sie 2 obrazy i wywala blad stereo error... pozniej wylaczylem szybko projektor bo zwariowal.
Co mi da wlaczenie stereo w sofcie nvidia?
hmm tak sie zastanawiam bo jesli sbs maja 1920x1********* i wyswietla dwa obrazy to po zlaczeniu daje nam 960x540, dobrze mysle?
Z moich doświadczeń wiem jedno im krótszy kabel HDMI tym lepszy
Jesli posiadasz kabel HDMI 1.4 musisz posiadać również karte graficzną wspierającą ten numerek
W moim przypadku jest to Kabel HDMI 1.4 1 metr plus do tego karta graficzna Geforce 430 GT wspierająca kabel 1.4a i problemów z 3D nie mam