Recepta jest prosta :d
TV + Laptop podłączony kablem HDMI 1.4a oraz pełne wsparcie karty graficznej na ten format !
Kodek NVIDIA Pure Video
Player do odtwarzania filmów SpashPro jak dla mnie najlepszy program do odtwarzania filmów HD oraz 3D
Mam podlączony TV 42 calowy LG 3D plus laptop i odtwarzam filmy SBS mkv 1080p i jestem zadowolony

Nic więcej nie potrzeba filmy 3D wyglądają rewelacyjnie
Co do napisów
Jeśli chodzi o plik txt nie ma takiego programu który by je łączył automatycznie chyba, że masz taką funkcje w TV, ale i tak nie daje to takiego efektu, napisy są albo rozmazane albo są podzielone i nie widoczne, co do filmów z napisami 3d SBS polecam program 3DSubtitler programik za free. Trzeba posiadać tylko napisy w formacie srt i w tedy sami sobie robimy takie napisy dla swoich potrzeb (wielkośc czcionki, kolor, format itp itd 5 minut roboty i gotowe)
A tak w ogóle co to za przyjemność oglądania 3D jak się patrzy na napisy, takie filmy najlepiej ogląda się z lektorem
Malo tego napisy niszczą efekt 3d dlatego, że pojawia się dodatkowe światło na ekranie więc dalsze obiekty głębi są mało widoczne
To tak jakby postawić sobie zapalona lampke przed tv i ogladać to co dzieje sie z tyłu

Nie polecam filmów 3D SBS z napisami mimo iż sam oglądam zwykle filmy tylko z napisami
Lepiej poczekać ten tydzień, dwa po premierze blueray, aż pojawi się film z lektorem

Jest wygodniej, lepszy efekt i oczy się nie męczą, same oglądanie męczy oczy, a co dopiero czytanie i oglądanie. Nie Warto !!!