No to pozostaje Ci tylko plazma, albo wydanie dużej kasy na LCD.
Moim zdaniem pozostaje ci tylko plazma, wydanie dużej kasy na LCD nie zagwarantuje że obraz w ruchu zawsze będzie ostry. Przez ostatnie kilka lat śledzę nowości na rynku tv LCD. Corocznie przy każdym nowym modelu w zapowiedziach prasowych i często w testach pojawia się bełkot marketingowy - czas reakcji poniżej iluś tam ms , nowe układ poprawy płynności ruchu i obróbki
obrazu które właśnie rozwiązały problem ze smużeniem na LCD. I tak co roku .
Samsung ,Panasonic którzy produkują LCD i plazmy zgodnie twierdzą że plazma zapewnia lepszy obraz.
Sytuacja z życia - w markecie gdzie jestem codziennie jest stoisko RTV. Któregoś dnia zamontowano firmowe stoisko LG , trzy LCD i jedną plazmę podłączone pod odtwarzacz HD z dyskiem.
Pierwszy dzień z 15 minut porównywałem obraz plazma i mimo że była największym tv na ścianie grała zdecydowanie najlepiej. Drugiego dnia z kolegą ogladam te same demówki - jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że ktoś zmienił ustawienia i plazma gra gorzej, kolory, kontrast, oprócz scen dynamicznych gdzie dalej była górą. Po chwili oglądania przekonałem się dlaczego zmieniono ustawienia. Podchodzi sprzedawca z klientem, i oczywiście proponuje mu LCD w cenie dwa razy wyższej od plazmy.