To "tuba" ma 2GB RAM DDR3 i dysk 8GB. Nvidia Shiled TV Pro 2019 ma 3GB DDR4 i dysk 16GB, czyli tak samo jak NVIDIA SHILED TV 2017 (nie Pro).
Tak jak napisalem "8gb dysku i 1gb ramu WIECEJ"
Pozdrawiam
To "tuba" ma 2GB RAM DDR3 i dysk 8GB. Nvidia Shiled TV Pro 2019 ma 3GB DDR4 i dysk 16GB, czyli tak samo jak NVIDIA SHILED TV 2017 (nie Pro).
Jest alternatywa
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Jak nie to pomyśle może nad mi box s (jedynie co to obawiam się opcji tylko WiFi - jednak co kabel to kabel )
Media Player bez USB to absurd i totalny obciach.
I to jeszcze liczą sobie za taki bubel 750 zł.
Tyle kosztuje Nvidia Shield TV 2019
Widzę że za 850 zł można kupić wersję z USB.
To chyba starsza wersja ale taki zakup miałby już większy sens.
Bo ktoś, na ten przykład ja nie chce/nie potrzebuje i nie ma file servera. Ma za to pokaźną kolekcję materiału muzycznego/filmowego na dyskach. Oczywiście wszystkie mafetriały legalnie pozyskane, żeby nie było . I chce sobie taki ktoś odtworzyć któryś z tych materiałów zatem zgrywa sobie cały sezon serialu na dysk USB, podłącza do TV Boxa i ogląda. Staroszkolne rozwiązanie ale proste i skuteczne.A do czego tak wielce jest potrzebne to usb?
Bo ktoś, na ten przykład ja nie chce/nie potrzebuje i nie ma file servera. Ma za to pokaźną kolekcję materiału muzycznego/filmowego na dyskach. Oczywiście wszystkie mafetriały legalnie pozyskane, żeby nie było . I chce sobie taki ktoś odtworzyć któryś z tych materiałów zatem zgrywa sobie cały sezon serialu na dysk USB, podłącza do TV Boxa i ogląda. Staroszkolne rozwiązanie ale proste i skuteczne.
Prawdopodobnie urządzanie podszywa się pod shielda aby przechodzić weryfikację jako certyfikowane dla Netflixa. Do czasu aż Netflix zmienił sposób sprawdzenia urządzenia na bardziej wyrafinowany i teraz jest wielka kupa.Mnie ciekawi dlaczego w Google Play w moich urządzeniach FBOXa wyświetla jako Producent: NVIDIA, Model: SHIELD. Pisałem kiedyś do Fergusona, ale nie odpisali mi. Sądzę, że jest przekręt w w nazewnictwie urządzenia i dlatego są problemy z Netflix i HBO GO.
Rozumie ze wszsyscy sie mamy coraz lepeij i pieniedzy wiecej ale nie pojmuje dlaczego tak wszyscy cisna na wersje pro. Naprawde usb jest zbedne jesli tylko zgrywacie filmy na pena.Shield na opcje wgrywania na niego plikow prosto z komputera. Udostepnianie z wifi tez dziala jak nalezy, a jak komus brakuje miejsca na dysku to karta 32gb niewiele kosztuje