radioaktywny
New member
Ja z polskiej dystrybucji.
A gdzie kupiłeś swój egzemplarz?
Z ciekawości kupię kolejny do testów.
Tak Netflix. Ale nie maja one certyfikacji Google. Brak jest sklepu Google. Musisz kombinować z Aptoide.Urządzeń z certyfikatem Netflixa jest więcej, jak choćby znany z Amazona Fire TV cube i Fire TV Stick.
Takie tłuściutkie pliki FBOX-ik zjada na śniadanie Nie będzie żadnego problemu.Witam, mam pytanie o Fergusona.
Czy ten sprzęt obsługuje płynnie pliki ok 40-70GB gdzie jest materiał 4k Hdr? Na obecnym TV niestety pliki o w/w wadze się tną, a po chwili wyłączają.
Po USB tak, po lanie już nie koniecznie. 100 Mbit to już trochę mało jak na takie plikiTakie tłuściutkie pliki FBOX-ik zjada na śniadanie Nie będzie żadnego problemu.
Ja wyleczyłem się z wynalazków typu Fergusona i inne chińskie badziewia. Mam 2 FBoxy od Fergusona grzejące szufladę bo ciągle były problemy z Netflxem. Odkąd kupiłem shielda życie stało się proste... Ludzie mówią że shield 3 razy droższy, bla bla bla... Tak. Ale działa wszystko bezproblemowo i przynajmniej support jest a nie zbywanie klienta.Nie mam FBoxa więc dla mnie stosunek parametrów do ceny wygląda bardzo obiecująco. Jak kupiłem Xiaomi to chwilę później pojawił się FBox i żałowałem, że nie wiedziałem o nim. Ale wyszło jak wyszło. Z perspektywy czasu wybór Xiaomi był lepszy. Jak widać hardware to nie wszystko.
W tej chwili na rynku europejskim są chyba tylko dwa urządzenia z certyfikatem Google: Nvidia i Xiaomi. Jaki problem kupić w internecie to tańsze, pobawić się kilka dni i jak się nie podoba to oddać? Są nawet sklepy stacjonarne, które pozwalają oddać towar.
Łatwiej zapytać z czym sobie nie poradzi ten Box. Osobiście niewiem z czym bo chyba "łyka" wszystko. Przynajmniej ja nie znalazłem takiego pliku wideo, z którym by sobie nie poradził.Witam. Z jakimi formatami wideo poradzi sobie ten ferguson? Chodzi mi o to żeby odtwarzać to bezpośrednio z karty sd. Posiadam stary komputer który nie radzi sobie z 1080p/60fps i myślę o zakupie takiego fergusona.
Zamieszczam niżej formaty w których mogę nagrać jakiś obraz. Z czym sobie poradzi jeszcze te urządzenie?
MP4, MOV (MPEG-4 AVC/H.264)High@L5.0.
4K Ultra HD: 3840×2160 24/25/30 p
2.7K: 2720×1530 24/25/30/48/50/60 p
FHD: 1920×1080 24/25/30/48/50/60/120 p
HD: 1280×720 24/25/30/48/50/60/120 p