Ostatnie FW nosi numer kompilacji 20181030.185759. Czyli ostatnia aktualizacja weszła w życie 30 października 2018r. Wersja Androida tak jak od początku 7.0.
Kupiłem FBOXA w lipcu 2019 i mam na nim seryjny soft 20181108.131851. Nie wiem czy taki sam. Generalnie zaraz po kupnie próbowałem aktualizować soft, ale jak szedł pasek aktualizacji, to w połowie urządzenie się restartuje. Próbowałem kilka razy i za każdym razem tak samo.
Dla moich potrzeb, czyli Netflix, Youtube oraz odtwarzanie wszystkich formatów i przekazywanie do ampli wszystkich możliwych formatów audio (łącznie z Dolby Atmos i DTS X) urządzenie jest idealne. Wszystko powyższe działa. Mam na razie jeszcze tv 1080p, ale Youtube działa 4K, podobno Netflix też. Pliki 4K odtwarza bez problemu. Jedyne co zauważyłem, to temat poruszany kilka postów wcześniej - funkcja "Frame rate adaptation" w aplikacji Media Center - raz działa a raz nie. Dla mnie nie jest to duży problem. Ale napisałem do pomocy technicznej zapytanie o tą funkcję i kwestię aktualizacji softu. Zobaczymy co odpiszą
Miałem z fboxem dwa drobne problemy (chociaż problem to za dużo powiedziane) wpływające na wygodę użytkowania, ale udało się oba wyeliminować
Jedna sprawa dotyczyła chowaniem się klawiatury ekranowej w niektórych miejscach. Funkcją myszki na pilocie nie dawało się tego obejść. Ale tu pomogło zainstalowanie aplikacji "Android TV Keybord" ze sklepu

Druga sprawa polegała na tym, że jak wyłączałem urządzenie przyciskiem na pilocie, to nawet mimo wyłączonego HDMI CEC amplituner przełączał się z innych wejść HDMI na to, do którego był podłączony box. Teraz wyłączam urządzenie przez wejście w opcję Power -> Power save i jest ok.