Na wstępie chciałem się przywitać i podziękować za masę informacji, które uzyskałem na tym forum przed zakupem boxa od Fergusona.
Zmagam się obecnie z małym problemem. Posiadam projektor Optoma UHD350X i mam do niego podłączonego boxa ATV z którego oglądam filmy 2D. Poza tym podłączyłem również do drugiego HDMI projektora PS3 z którego oglądam filmy BluRay3D. Wszystko działa bezbłędnie.
Wczoraj jednak zdecydowałem się sprawdzić jak wygląda odtwarzanie filmów 3D MKV bezpośrednio z Fergusona przy użyciu najnowszej wersji KODI. Do testów użyłem filmu Godzilla z 3D w trybie góra-dół. Odtwarzam film i pojawia się obraz na górze i dole ekranu. W tym momencie projektor nie wykrywa żadnego sygnału 3D i nie pozwala mi uruchomić tego trybu. Próbuję również zmienić ustawienie ręcznie w menu Video filmu i po ustawieniu ręcznym trybu góra-dół projektor wciąż nie otrzymuje sygnału 3D i nie mogę uruchomić tego trybu.
Jest to pierwszy raz, kiedy w ogóle to robię, więc na pewno coś ominąłem. Proszę o łagodny wymiar kary przy odpowiedzi, jeśli popełniłem jakiś banalny błąd

W przypadku PS3 wystarczyło uruchomić detekcję ustawień video, konsola sama odkryła, że projektor jest zdolny do odtwarzania filmów 3D i dzięki temu sama wysyła sygnał 3D do projektora po uruchomieniu filmu. Projektor ustawiony ma tryb Auto dla 3D i od razu sam uruchamia film w odpowiedni sposób.
Czy mogę prosić o pomoc w tej sprawie?
Pozdrawiam!