pabloo1033
New member
Problem. W atv fbox w pilocie standardowym wstecz w kodi dziala bez zarzutu, ale juz w sr 400 nie dziala. Jakies rozwiazanie.
Spróbuj przekonfigurować kontroler w ustawieniach Kodi.Problem. W atv fbox w pilocie standardowym wstecz w kodi dziala bez zarzutu, ale juz w sr 400 nie dziala. Jakies rozwiazanie.
Ok.Sprawdzę. Jeszcze jedno. Miracast uruchamiam, i telefon nie znajduje urzadzenia. Co zrobić?
Witam wszystkich,do chwili obecnej byłem zadowolonym użytkownikiem boxa.Natomiast po powrocie ze świąt przestał działać hdmi cec I muszę ręcznie zmieniać wyjście hdmi.Jest to dość irytujące dla mnie.Box nie zapamiętuje włączonej funkcji,po każdorazowym zaznaczeniu i wyjściu do pulpitu,cec nie jest aktywne
1) na PC mam utworzony serwer Plex, przez apkę na Fbox ATV widzę jego zawartość i mogę odtwarzać filmy. Czy jest możliwość, żeby zawartość tego serwera (czyli mojego dysku PC) odtworzyć też przez MX Playera? Wpisuję w tym odtwarzaczu adres prywatny serwera Plex, ale nic się nie ładuje.
Nie mam dostępu do TV 4K zatem nie wiem, czy działa w UHD, ale może włączyłeś obsługę HDR w Fergusonie? Niestety, na tym urządzeniu albo UHD albo HDR.Panowie czy u Was działa Netflix w 4K? U mnie tylko FullHD a mam plan Premium... :/ Wcześniej jakoś działało 4K a od ponad miesiąca zauważyłem, że tylko 1080p.
Witam. Po przeczytaniu całego wątku, i jeszcze mnóstwa stron w necie zdecydowałem się na tego fergusona, dzisiaj chyba przyjdzie. Mam pytanie odnoście Linuksa.
Wyłączyć HDR to znaczy przełączyć na SDR w Advence Options? Tak zrobiłem, ale nadal Netflix działa tylko w 1080p :/ Coś chyba nie tak, wcześniej działało 4K.Nie mam dostępu do TV 4K zatem nie wiem, czy działa w UHD, ale może włączyłeś obsługę HDR w Fergusonie? Niestety, na tym urządzeniu albo UHD albo HDR.
Na wszelki wypadek sprawdź okablowanie HDMI, jeśli masz Boxa podłączonego do TV przez ampli to też sprawdź w ustawieniach amplitunera, czy tam w się coś nie namieszało w sekcji obsługi HDMI.
Jak rozumiem, domyslna instalacja Debiana na tym urzadzeniu daje nam dostęp tylko tekstowy do tego linuksa?, w rodzaju Gnome czy KDE (albo coś podobnego), i korzystać sobie z systemu okienkowego, korzystając z bogactwa oprogramowania dla tych środowisk?
Jak rozumiem, domyslna instalacja Debiana na tym urzadzeniu daje nam dostęp tylko tekstowy do tego linuksa? Czy da się w miarę łatwo zainstalować tam środowisko graficzne, w rodzaju Gnome czy KDE (albo coś podobnego), i korzystać sobie z systemu okienkowego, korzystając z bogactwa oprogramowania dla tych środowisk? Czy tez dostęp do tego linuksa jest tylko przez przeglądarkę i jest to w ogóle niemozliwe?