plik arivy i compro próbowałem juz wcześniej - nie ruszył żaden - pewnie dlatego że stopowałem z linii komen wszystko potem uruchamiałem wewnętrzny dvdplayer - ale inaczej nie mogłem sie poruszać po menu a nie bardzo wiem jak uruchomic z linii komend aktualizację

- szukałem kombinowałem i nic
niestety ten sprzet przycisku power nie posiada

- to główna wada w razie co heheh
w ciemno wgra jesli nie ma nic prócz boot'a arivy - ale niestety normalnie odpala sie strona inicjalizacyjna compro i dupa zbita - ip dostaje z routera automatycznie ale sam jeszcze nie uruchamia nic więc telnet niedostępny
cóż pokombinuje bo na gwarancji jest - serwis naprawi nie wiem za ile ale gwarancja pójdzie sie (piiiip) a rozkręcanie w sumie może jest i opcją tylko z plombą musiałbym zawalczyć
narazie jest w stanie nijakim - w sumie nie cegła ale i do uzytku nie zdatny heheh
niby znalazłem jakies info jaki plik odpowiada za pilota ale u mnie takowego nie było - z kolei zabawy z yaffs tez były bez skutku bo ariva nie posiada takowej paczki
latet bo oryginał to bida - bawią się od miesiąca z betą na której działa youtube ale nie działa włączanie z pilota
z kolei oryginał nie działa youtube i nie da się wrzucic większych plików(700 mega poszedł po sieci wiekszy 4 giga nie)
proc dali niezły ale tego sie obawiałem że support to kibel
napisałem im info ze strony ale trzeba oszczędzac litery bo pewnie czytac im się nie chce(ograniczenie w formularzu) no i cisza....za takie podejście to chyba trzeba ich zrównac z błotem
apropo napraw to 3 laptopy reanimowałem domowym sposobem komórke 2 tv i sanse view leżącą półtora roku - a mialem wyrzucic a jednak się udało heheeh
taki właśnie bywa support - wypuszczaja sprzet sprzedadzą i maja w dupie co dalej się z tym dzieje