przyszedł sprzęcik - bardzo szybko no i tanio
Wykonanie w porządku ale to aluminium tylko na wierzchu - reszta zwykły plastik nie najwyższej jakości ale spasowane ok.Design też mi pasuje.
Po odpaleniu startuje w miarę szybko - świeci się lekko paskudna zółta dioda(pewnie była zielona ale jako że jest za różową szybką czujnika IR to kolor mamy żółty paskudny

.
od spodu jest wentylatorek - jak podniesiemy sprzęt to go słuchac ale jak stoi na płaskiej powierzchni to jest cicho - obroty wentylatora spadają z racji mocno utrudnionego przepływu powietrza ale generalnie ok.
Pilot taki sobie i sterowanko nieco mało logiczne w paru przypadkach - słabo łapie pod kątem(wręcz nie łapie wcale - kicha w porównaniu do pilota od starej wieży sony który i spod kołderki sterował)
Dysk podłączyć żaden problem - format szybki do tego następuje tez instalacja Samby BT i czegoś tam jeszcze.
Menu ładne - skromne ale ładne - niestety zdażają się zamułki - klikasz na chwilę przycinka a za moment przeleci pare opcji dalej.
Muzyka - gra elegancko szczególnie flac....niestety taki tylko dla mp3 i to w dodatku bez okładek(ani z pliku ani folder.jpg) - to lipa
jak juz klikniemy to graja kawałki do końca listy - niestety brak przycisków next /previous - trzeba przejśc kursorem i klikac ok by dac na inny - lipa z deka
Oczywiście brak jakiegokolwiek analizatora widma czy coś - tylko widac utwory i jak leci czas - no chyba że odpalić pokaz slajdów z muzyką....
Zanim wystartuje flac to mija z 2 sekundy więc start też natychmiastowy nie jest.
Filmy - narazie wszystko perfekt - hdmi na auto i jak film pasuje to puszcza go w 24 klatkach i miód

nie to co z kompa - wreszcie nie ma juddera
Kiepsko wybiera się ścieżki dźwiękowe - klikamy na pilocie audio wyświetla sie oktualna i którą jest na liście (np. 1/2) - kliknąć musimy dwa razy żeby zmienilo na inną
Podobnie z napisami - tez trzeba się troszkę naklikać niestety
apropo napisów - nie są białe tylko szare

- lubię białe - cóż trzeba się przyzwyczaić ale widocznośc dobra i zasadniczo nie przeszkadzają.Można ustawić je pod filmem(jeśli jest w 21:9) - czcionka na start duuuża ale zmniejszenie nie jest problemem.
Przewijanie pauzowanie zmiany rozdziałów wszystko pieknie - lipa tylko że nie mamy info w jakim momencie filmu się znajdujemy bez wciskania "display" by je wyświetlił
Narazie nie miałem problemu z żadnym filmem mkv,xvid(avi), divx(avi) ,mpeg, m2ts
Iso bd nie czyta - same foldery bd nie wiem jeszcze nie wrzuciłem
Zdjęcia wyświetla ładnie w dodatku troszkę się poruszają więc nie wkurza to oka statycznym obrazem - różne efekty przejść plus muzyka ....
kanały rss - no to zalerzy od serwisu - wp.pl wysyła chyba mega gówno bo po 3 linijkach info mamy komentarze.....
Wpisywanie tragedia bo klepać trza z pilota(mam nadzieję że klawka by zadziałała) co przy rss jest strasznie uciążliwe
Youtube - wyświetla klasyk listę skrótów typu most recent ale jest opcja wyszukiwania klipów - z nowym firmware wszystko śmiga ładnie(połączenie po kablu do gigabitowego routera)
Nie wiemy ile sie zbuforowało i w sumie nie sprawdzałem czy jest przewijanie
Resztą się nie bawiłem ale działa
BT - prosty na maksa - wrzuciłem torrenta ale marnie z odświeżaniem i widziałem jak ten syf zamula sprzęcik - w sumie sie to przydaje ale na transfery jakie oferuje i w jakim stopniu zamula łącze to jest to niepotrzebna porażka - już wolę skorzystac z jakiegoś serwisu hostingowego - będzie kilkaset razy szybciej i pewniej
Samba - cóż gówno - bo tylko tak moge nazwac coś co ma problem z przerzuceniem filmu i do tego potrafi zwiesic i upload i sprzęt
Transfery po sieci to jakaś pomyłka - 6 MB/48mbit to wszystko co widziałem
Cóż załatwiłem sprawe krótko - BT i samba wyłączone bo z badziewia pozytku żadnego - wolę podłączyć dysk przez esata i zgrać w mgnieniu oka
Sprzęt formatuje dysk w ext2 - też tylko kłopot jak zawsze z tymi linuksowymi wynalazkami - fakt potrzebny jak się korzysta z samby i bt - u mnie będzie na 1000% NTFS i nie będę się bawił w te bzdety
Aktualizacja kompletnie bezproblemowo i szybko
Są jeszcze aktualizacje jakiś dodatków ale takowych nie znalazłem..Aktualizacja przez neta zgłasza brak aktualizacji więc ferguson dał tyłka z serwisem
Apropo hdmi raw - DD i dts pieknie - flac wypluwa pcm o parametrach pliku (dla nuty 44.1/16) - pięknie
Nie wiem jak dts ma bo gdzieś mi wcięło sampla za to dd true hd tylko zdekodowane do lpcm - nie sprawdziłem jeszcze do jakiego - raw daje ciszę
odpinanie pena bezproblemowe - czy to podczas odtwarzania czy coś - bezstresowo odtwarzacz powraca do głównego menu
Współpraca z udostęnianiem visty z hasłem bezproblemowo - niestety nie mam nic większego niż 18mbps które to działa płynnie(przy każdym odpaleniu pliku z sieci pokazuje się aktualny transfer)
Współpraca z siecia naprawdę ok - szybko bez zamułki
Najwiekszym minusem to brak mozliwości stworzenia głównej biblioteki bez grzebania po folderach napędach itp
To tak z grubsza jak na pierwsze 3 godziny

Nadzieja w nowym sofcie na sdk 3 realteka - może cos dadzą extra