Fanatycy futbolu - czyli wszystko o piłce.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Zgadza się . VAR niestety jak sędzia się uprze , można obejść . Tak niestety było w meczu Iran - Portugalia . :neutral: Udział Cristiano Ronaldo w tym meczu można uznać za nieudany , gdyż brzydko się zachował , uderzając piłkarza irańskiego . Nie "przystoi" takie zachowanie zawodnikowi najwyższej klasy światowej , oraz nie strzelił rzutu karnego , ale to każdemu strzelającemu rzut karny może się przydarzyć .
Brawo dla drużyny Iranu oraz drużyny Maroko . :-|
Urugwaj ładnie "wypunktował" Rosję . :|

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Miałem dzisiaj okazję posłuchać na żywo konferencji z udziałem selekcjonera i kapitana naszej reprezentacji. Krótko - Nawałka stwierdził, że graliśmy dobrze, tylko przeciwnik był z najwyższej półki (dosłownie), zaś Lewandowski skwitował iż trafiliśmy na najtrudniejszą grupę, o czym mówił już od samego początku...Takie dyrdymały.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lamus nie strzelił karnego, do tego uderzył przeciwnika w twarz na dzień dobry czerwień.

Ten lamus ma około 80-90 procent rekordów jakie istnieją w piłce nożnej. Rozumiem, że Ty więcej w życiu swoim osiągnołeś, ale nie wszyscy są tak utalentowani. Może kiedyś taki CR 7 dorówna Tobie.
A tak się spytam zdarzyło Ci się strzelać karnego nie przy 40 tys. widowni, nie na MŚ, ME,LM i kiedy cały Twój kraj ogląda taki mecz, tylko przy widowni kilku tysięcznej na poziomie choćby 4 ligi ? Bo widzę kolejnego specjaliste od piłki nożnej, dla którego rzut karny =bramce. I te doświadczenia są zebrane z lekcji wfu w szkole podstawowej.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Miałem dzisiaj okazję posłuchać na żywo konferencji z udziałem selekcjonera i kapitana naszej reprezentacji. Krótko - Nawałka stwierdził, że graliśmy dobrze, tylko przeciwnik był z najwyższej półki (dosłownie), zaś Lewandowski skwitował iż trafiliśmy na najtrudniejszą grupę, o czym mówił już od samego początku...Takie dyrdymały.

Wyrywasz slowa z kontekstu.
Lewandowski powiedzial ze nie ma z kim grac, ze oceniaja polske zbyt wysoko (pompowany balon), i ze senegal i kolumbia to nie druzyny na nasze progi.

Mysle ze w 100% ma racje.

lolek126

Well-known member
Bez reklam

Bokciu ale jeszcze jedną mądrą, a może prawdziwą rzecz powiedział... że ten poziom jaki przentują to jest to na co drużynę narodową stać w tej chwili... to jest pewnie prawdą... a sami ludzie i dziennikarze jak zwykle rozdmuchali do granic możliwości jaki to nasz zespół jest the best.

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Wyrywasz slowa z kontekstu.
Lewandowski powiedzial ze nie ma z kim grac, ze oceniaja polske zbyt wysoko (pompowany balon), i ze senegal i kolumbia to nie druzyny na nasze progi.

Mysle ze w 100% ma racje.

https://www.youtube.com/watch?v=tcWJAVg6Nfo
29 minuta "Trafiliśmy do najcięższej grupy na mistrzostwach"
O jakim tu większym kontekście mowa?... bo nie bardzo rozumiem, w przeciwieństwie do słów Lewandowskiego, które są bardzo czytelne i zrozumiałe.

Intenso

Banned
Ten lamus ma około 80-90 procent rekordów jakie istnieją w piłce nożnej. Rozumiem, że Ty więcej w życiu swoim osiągnołeś, ale nie wszyscy są tak utalentowani. Może kiedyś taki CR 7 dorówna Tobie.
A tak się spytam zdarzyło Ci się strzelać karnego nie przy 40 tys. widowni, nie na MŚ, ME,LM i kiedy cały Twój kraj ogląda taki mecz, tylko przy widowni kilku tysięcznej na poziomie choćby 4 ligi ? Bo widzę kolejnego specjaliste od piłki nożnej, dla którego rzut karny =bramce. I te doświadczenia są zebrane z lekcji wfu w szkole podstawowej.
Wiedziałem, jedziesz dalej,
Być może się nie wyspał bo mu się darli pod oknem.
Tak to jest to, brak snu w ciągu nocy.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wiedziałem, jedziesz dalej,
Być może się nie wyspał bo mu się darli pod oknem.
Tak to jest to, brak snu w ciągu nocy.

Ja jeszcze raz się zapytam : czy zdarzyło Ci się strzelać karnego nie przy 40 tys. widowni, nie na MŚ, ME,LM i kiedy cały Twój kraj ogląda taki mecz, tylko przy widowni kilku tysięcznej na poziomie choćby 4 ligi ? Bo widzę kolejnego specjalistę od piłki nożnej, dla którego rzut karny =bramce. I te doświadczenia są zebrane z lekcji wfu w szkole podstawowej. Bo łatwo jest krytykować tylko z poziomu sofy w ręku z pilotem. I zobacz gdzie takie lamusy są jak Ronaldo, Messi itp doszli grając w piłkę w stosunku do tych znawców piłki z poziomu gry na boiskach szkoły podstawowej czy też średniej.. a czasem i to było za dużo dla wielu specjalistów, którzy tyle mieli wspólnego z piłką ile większość z nas ma wspólnego np z astronomią.. czyli wiedza kończy się na tym, że jest piłka i gra w nią 22 zawodników.., a bramki to same się strzelają jak niczym w grze komputerowej.

Ostatnia edycja:

Intenso

Banned
40 000 ludzi robi na takim zawodowcu i rekordziscie wrażenie, wow aż nie możliwe, przecież to najlepszy z najlepszych, a to wszystko z brak snu.
Krytykowanie to wychodzi Tobie najlepiej, jedynie Lamus nie podlega żadnej krytyce., a to zwykły oszust podatkowy i boiskowy cham, taką miał wczoraj minę jakby miał się zaraz zesrać gdy sędzia pobiegł sprawdzić co zrobił, gdy dostał żółtą pokazał sztuczny wymuszony uśmiech.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Każdy podlega krytyce i to jak się zachował wiadomo o co chodzi nie podlega to dyskusji.. i nie o tym pisałem, ale mówienie o takich ludziach jak Ronaldo, Messi i wielu innych wirtuozów piłki, że ktoś jest lamusem i patrząc co to słowo oznacza to ciężko coś przypisać do takiej osoby. Bo tak jak pisałem on i kilku innych są mistrzami w tym co robią i jak to robią. Ale są ludźmi, a nie robotami.. i jakby to było takie proste to każdy miałby tyle rekordów w piłce co ma CR 7 czy Messi . Ja rozumiem, że Ty w życiu więcej osiągnąłeś, ale oni jeszcze mają szansę Ci dorównać :) Może im się uda, może kiedyś Lotnisko w Warszawie zostanie nazwane Twoim nazwiskiem i stanie popiersie Twojej osoby przed terminalem w końcu tyle w życiu osiągnąłeś to jest na to szansa.. i to pewnie nie mała.

A skoro piszesz o karnym, że to żaden wyczyn przy takiej imprezie i przy tylu ludziach to pokazuje ile miałeś wspólnego z piłką choćby tak jak pisałem na poziomie 3-4 ligi.. Powiem Ci tylko tyle, że to jest mega stres kiedy choćby głupie kilka tysięcy ludzi patrzy na Ciebie jak i Twoja rodzina.. Jest taki czy inny wynik i wiesz , że musisz strzelić... i to co się czuje w takim momencie w tej głupiej choćby IV lidze nie da się tego opisać jak samemu się tego nie doświadczyło. A komentować jest prosto z poziomu sofy w salonie w zaciszu domowym, kiedy w tym konkretnym sporcie nic się nie osiągnęło. A piłka była na lekcjach wf w szkole podstawowej..

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Fakty pisze... i nigdy bym nie wyzywał najlepszych piłkarzy na świecie, ba jednych z najlepszych w historii piłki nożnej samemu grając w piłkę na boiskach w szkole podstawowej.. nie osiągając nic w tym sporcie.. To jest mistrzostwo świata takie pisanie o innych, którzy tak jak pisałem są wirtuozami w piłce nożnej. Pomimo, że nie zawsze wychodzi, ba czasem robią takie głupie rzeczy jak Ronaldo w ostatnim meczu co jest naganne. Ale tak jak napisałem, kiedyś może Tobie On i inni dorównają.. w końcu taki specjalista jesteś w piłce nożnej, że mogą się czegoś przy Tobie nauczyć w tej kwestii.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
36030303_1049824188508826_8119610865356898304_n.jpg

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Kiki
Problem w tym, że oni zawsze przegrywają.
Odbijają jakieś litwy i inne ogórkowe kraje.

Balonik musiał pęknąć w końcu. Od Euro byli zachwalani, nowa nadzieja, a tak naprawdę na euro szczęśliwa drabinka i wszyscy zawodnicy w maks formie.

Nasza kadra na tych mś była najgorszym zespołem.
Nie potrafili konstruować akcji. Piłki grane cały czas do tyłu. Zero pomysłu na grę.

Najbardziej mi szkoda ludzi, którzy wierzyli w tą kadrę, którzy mieli nadzieję na awans tych patałachów.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bo widzisz Kiki Polska to kraj specjalistów od wszelakiego sportu, , a 70-80% z tych ala fachowców miało tyle do czynienia ze sportem ile było na lekcjach wf w szkole podstawowej czy też w szkole średniej. A na studiach to 80% miało zwolnienie, bo lepiej było iść na piwko z kolegami. Ferguson święte słowa powiedział i generalnie świetny trener. I można mieć pretensje do Naszych piłkarzy i każdy z nas ma większe lub mniejsze. Ale to nie zmienia postaci rzeczy, że to co mamy to na dzień dzisiejszy lepszych nie ma w tym kraju. Może smutne ale prawdziwe.. A sam Lewandowski nie jest tym gronie naj naj, który by odmienił losy spotkania, potrzebna jest mu do tego drużyna biegająca. Ale dobrze wiem jak to jest kiedy nie kilkanaście czy kilkadziesiąt tys. ludzi gwiżdże po spotkaniu, tylko jak gwizdało kilka tys. ludzi po meczu, w którym brało się udział i co wtedy człowiek czuje.. ktoś kto tego nie przeżył nie ma bladego pojęcia co to jest za stres. Bo dobrze jest jak się wygrywało po 4-5-6 meczy z rzędu - śpiewali po meczu sto lat itp .., a potem 2-3 meczach w plecy słuchało się to co krzyczeli z trybun ludzie.. Dlatego fajnie być fachowcem z sofy.. zero odpowiedzialności za to co się napisze.. nie mając pojęcia bladego jak to jest kiedy stoi się po tej drugiej stronie.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kiki
Problem w tym, że oni zawsze przegrywają.
Odbijają jakieś litwy i inne ogórkowe kraje.

Balonik musiał pęknąć w końcu. Od Euro byli zachwalani, nowa nadzieja, a tak naprawdę na euro szczęśliwa drabinka i wszyscy zawodnicy w maks formie.

Nasza kadra na tych mś była najgorszym zespołem.
Nie potrafili konstruować akcji. Piłki grane cały czas do tyłu. Zero pomysłu na grę.

Najbardziej mi szkoda ludzi, którzy wierzyli w tą kadrę, którzy mieli nadzieję na awans tych patałachów.

Pakolo oczywiście, że szkoda najbardziej ludzi, jak wczoraj w tv pokazywali ludzi płaczących to masakra.. żal, ból coś niesamowitego.. ale powiedz czy Lewy nie mówił, że nie są faworytami i że za bardzo prasa i ludzie nadmuchują ten balonik.. ? Wyniki jak ludzie typowali w tv na mecz z Kolumbią 5:2, 3:0, 4;1 oczywiście dla Polski.. powiedz czy ktoś kto choć troszkę zna realia piłki podaje takie z kosmosu wyniki ??? Albo ktoś jest głupi, albo naiwny, albo jaja sobie ludzie robią...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
A ja im dziękuję.
Uprawiam sporty od wielu, wielu lat i wiem co to jest gorycz porażki.
Z zawodu jestem nauczycielem wychowania fizycznego.
Piłkarze ogólnie dali nam wiele emocji podczas poprzednich imprez.
Łaska pańska na pstrym koniu jeździ.

Wkurzałem się że grają na jeden kontakt i zero pressingu.
Ale Włosi w ogóle nie awansowali, Holendrzy również.
Ich fani co mają powiedzieć ?
Dla nas chociaż MŚ nie były "obce". Emocje z ich udziału przenosiły się też na inne mecze.
To nie koniec świata.
Argentyna też może odpadnie i będzie klęska... ?

Tak czy tak za całość (mimo dużych nerw) - ja im już wybaczyłem i dziękuję.
Każdy kto ma lepszy pomysł niech chociaż na tym światowym poziomie błyśnie i pokaże swoje światowe sukcesy, pogadamy.
Nie zawsze świeci słońce .

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja to trochę inaczej widzę, dla mnie gra Polska. Symbol. To jedyne takie "święto".
Co mnie obchodzi jakiś Ferguson i jego życiowe przemyślenia.
Tam w gre wchodzą takie pieniądze i zaplecze, że my szare żuczki zupełnie nie musimy się o nich martwić, im się krzywda nie dzieje, to nie są dzieciaki z biednych rodzin, nie musimy się użalać czy współczuć, przecież to komedia.

Mam przypomnieć zbiórkę pieniędzy Lewandowskiej dla jej przyjaciółki?
Nie mam za grosz szacunku dla takich ludzi.
Organizowanie zbiórek dla "przyjaciela", jakby nie można było tego załatwić po cichu jednym kliknięciem na przelewie, a nie, musiał być lans. Obnoszenie się ze "szlachetnością"
Żenada i my mamy współczuć piłkarzom? Użalać się nad nimi?

Współczuje Polakom za granicą, bo nie będą mieli o czym rozmawiać. Nie będzie dumy.
Współczuję dzieciakom z tatusiami którzy mają wybujałe fantazje i ego, bo dzieciaki to przeżywają, żyją tym. Siedzę na boisku każdego dnia i widzę.

Kibicuje Polsce, Polakom, wszystkim którzy trzymali za Polske, a nie jakiemuś piłkarzowi który po sezonie może zamówić 20 prostytutek lecąc wynajętym samolotem do swoje willi w ciepłych krajach, a potem pluskać się na jachcie.
To nie są mecze charytatywne, to są mecze dla kibiców i jak coś nie gra, to każdy z nas ma prawo pisać i mówić co mu się podoba - do póki reprezentują Polske, jako naród.

Jak pomyślę ile jest dyscyplin niedoinwestowanych, ludzi z pasją i z kredytami żeby ją realizować, to nóż się otwiera w kieszeni, a tutaj mamy się użalać...

Do góry