F7000 - co mi się nie podoba :)

fido77

New member
mam 2 pytanka

1.czy ktoś może napisać czym różni się opcja w menu "Tryb film" auto 1 od auto2

2.jak przełączam kanały w trybie obrazu standard lub naturalny to w momencie przełączenia z prawej strony ekranu pojawia się info o nr programu oraz krótki opis. opis jest białą czcionka na czarnym tle. chwilkę po przełączeniu czcionka jest biała i czytelna a po chwili wygaszona jakby zadziałał micro dimming. jakie ustawienie należy zmienić by sie tak nie działo
dodam jeszcze że tego problemu nie ma w trybie obrazu film.

tdx

New member
Bez reklam
ad1 auto1 optymalizacja obrazu filmowego, dostępne tylko dla sygnału z przeplotem. Chodzi o sposób jego usuwania. Na auto jeden 2-3 Pulldown działa lepiej...

ad2 spróbuj wyłączyć kontrast dynamiczny... Choć i tak najlepiej wszystko oglądać na trybie film bo masz najwięcej możliwości ustawień obrazu

krrrycha

New member
wiem juz gdzie dokonac zakupu
tdx czy problem z dzwiekiem z usb po aktualizacji znika? jak sprawdzic czy jest w tym tv matryca samsunga?

Miszek1

New member
Witam.Planuję zakup nowego telewizora.
Czy warto obecnie dołożyć za 55F7000 1000zł w odniesieniu do 55F6770/6500?
Czekanie na nowe modele może oznaczać konieczność wysupłania większej sumy.

krrrycha

New member
tdx mistrzu jestes znawca tematu prosze pomoz rada
jak jest w koncu z jakascia dzwieku z nosnika podlaczonego do usb?
a co najbardziej mnie martwi to sprawa z przyciemnieniami ciemniejszych scen w filmach i podczas gry na konsoli. Naprawde nie mozna tego wylaczyc?
ktos juz o tym pisal w tym watku i nie znalazl rozwiazania
tv mam odebrac w sobote w euro i nie wiem w koncu czy mam to zrobic

krrrycha

New member
no ale jakie dokladnie ustawienie trzeba zmienic lub wylaczyc? zeby nie bylo tego sciemniania w ciemnych pomieszczeniach badz scenach?

krrrycha

New member
macca radza nie wiem bo nie mam jeszcze tego tv
chce wlasnie dowiedziec na 100% co trzeba ustawic zeby tv sam nie decydowal o przyciemnianu kazdy pisze ze da sie ustawic ale nikt mi jeszcze nie napisal co trzeba ustawic
chce sie dowiedziec bo to sprzet za duza kase a z takim samoistnym przyciemnianiem to nie ma sensu go kupic

Macca Radza

New member
Powiem Ci tak,że takie zjawisko jest jeśli włączy się Czerń Kinową na wysoko...I stawiam na tą opcje...obraz ogólnie jest bardzo dobry pod warunkiem,że zapewnisz mu dobre źródło :)

Do góry