Zaznaczę że mam chore oczy i nie mogę mieć zbyt jaskrawych kolorów bo mnie zaraz oczy i głowa bolą.
Moje Ustawienia któych używam do grania na PS3 (HDMI), oglądania filmów HD streamowanych z PC (serwerek Meezmo po WiFi) a żona na jakość TVN HD (UPC - HDMI) też nie narzeka:
Tryb Obrazu: Standardowy
Podświetlenie 14
Kontrast 85
Jasność 50
Ostrość 70
Kolor 70
Odcień Z/C 50
Zaawansowane:
Kontrast Dynamiczny Niski
Tpmaca czerni Najciemniejsza
Odcień skóry 0
Tryb tylko RGB Wyłączony
Przestrzeń kolorów Auto
Balans Beli (nie ruszałem)
Gamma 0
Oświetlenie dynamiczne Wyłączone
Opcje Obrazu:
Tonacja Kolorów Standardowy
Czysty obraz cyfrowy: Auto
Red. Zakłuceń MPEG Auto
Motion Plus Płynny
Czerń kinowa Niska
Dla nie pewnych:
Logo Samsung jest wbudowane w telewizor. Jest jakby przedłużeniem stopy ale po powieszeniu TV na ścianie/słupie logo zostaje i można je włączać i wyłączać według uznania (są różne opcje).
Żona mnie podkusiła i kupiłem podświetlenie LED w IKEA (to różnokolorowe - 4 paski za 130zł)
Trochę na około, ale mam wrażenie że efekt latarek w rogach dzięki temu zmalał a wygląda elegancko no i każdy może swój włąsny kolorek sobie włąćzyć zależnie od nastroju
. Nie przeszkadza jakby było od zawsze.
Kolejne spostrzeżenia:
- przy włączeniu TV przez urządzenie HDMI (PS3), źródło nie zawsze się zmienia automatycznie.
- czasem brakuje mi podświetlenia w pilocie
- Nadal mi brakje rozdzielenia jako źródło dźwięku głośniki TV i Słuchawki (sam kabel od słuchawek chciałem na stałe wpiąć).
+Motion Plus działa rewelacyjnie. Te same fil/gry na nowo cieszą na polepszonym obrazie. Czasem rzeczywiście mam wrażenie że postać wręcz wyskoczy z TV, nawet bez 3D.
+ słuchawki działają bardzo przyjemnie.
+ giazdo na słuchawki jest troszke (ale tylko troszkę) lepiej położone w porównaniu do LE40C650 i łatwiej trafić kablem.
+ przy słuchawkach Sony Pulse po pdpięciu dongle pod USB w TV nie ma zakłuceń które miałem w LE40C650 i musiałem osobno puszczać konsolę żeby dongle do słuchawek miał zasilanie (Słuchawki Sony Pulse mają dongle który mając prąd z USB działa jako transmiter audio: TV > kabel > dongle > radiowo do słuchawek z wirtualnym 7.1).
+ zawartość Samsung Apps dla dzieci - 4 letnia córa (tak, sama obsługuje telefon, tablet i TV - zwłaszcza tego nowego pilota z touchpadem) sobie puszcza to jakąś prostą grę to jakieś animacje czy ukochane ANgr Birds Toons.
+ 3D z pilota działa jako włącznik/wyłącznik 3D w grach na PS3.
+ Pilotem od TV można sterowac podstawowymi funkcjami PS3 (AnyNet+) więc jak nie gramy tylko włączamy PS3 jako odtwarzacz BR lub mediów sieciowych to wystarczy nam tlko pilot od TV (było to już wcześniej ale wrzucam na plus bo arto o tm wspomnieć).
+ Wyłączanie czasowe można zaprogramować jako powtarzające się wydarzenie.
Tapatak 4 via TF201