F 6400 zapytania

kcezar

Member
1. AllShare, CAŁA ZAWAROŚC=> pojawiają mi się 2 możliwości połączenia z komputerem po WiFi, jedno realizowane jest poprzez aplikację Samsdung AllShare zainstalowaną na komputerze i tu jest OK, dugi folder jest jest z ikoną Windows Media Player i nie mogę wejść ani w Video, ani Muzyka, aniZdjęcia. Dostaję info: "Nie można zrealizować żądania. Media Play powróci do ekranu głównego." O co TU biega?

2. Przy odtwarzaniu filmów u góry jest pasek postępu, czy można jakoś szybciej przewinąć film do przodu (tyłu)?

3. W instrukcji jest napisane, że PIP działa jeśli fil jest z innego źródła. Jak odtwarzam z komputera (czy to inne źródło?) nie działa? W ogóle to w jakich sytuacjach działa (zauważyłem, że podczas przeglądania internetu)?

kcezar

Member
Aplikacje polecane

Czy w jakikolwiek sposób można przenieśc apliacje POLECANE do MOJE APSS?
Są zainstalowane, ale nie mogę ich przenieśc do MOJE APPS

tdx

New member
Bez reklam
Ad1 Masz hasło na koncie użytkownika?
Ad2 Przewijasz normalnie >>
Ad3 Pip działa gdy zródło to HDMI patrz filmik

LefQ

New member
Podpinam się, żeby nie tworzyć nowego wątku.

@tdx
1. Czy ustawienia wyświetlania są zapamiętywane dla każdego wejścia osobno czy globalnie?
2. Gdzie się włącza tryb gry? W ustawieniach obrazu nie znalazłem takiej opcji. Czy jakieś jedno złącze HDMI jest dedykowane dla konsoli?
3. W trakcie oglądania filmów, w niektórych scenach obraz jest taki jakby szybszy. Czy to jest wynik Clear Motion?

tdx

New member
Bez reklam
Ad1 Każde osobno choć mozesz też przypisać jedno do wszystkich
Ad2 MENU>>SYSTEM>>Ogólne
Ad3 Spróbuj pobaiawić się motion plus

LefQ

New member
@tdx Dzięki bardzo! Z tego co kojarzę, posiadasz PS3. Jak sprawuje się F6500 z konsolą? Jakieś dostrzegalne opóźnienia, smużenia lub inne artefakty?

kcezar

Member
Ad1 Masz hasło na koncie użytkownika?
Ad2 Przewijasz normalnie >>
Ad3 Pip działa gdy zródło to HDMI patrz filmik
1. Z tym hasłem na koncie użytkownika - nie mam pojęcia o co chodzi. W instrucji chyba nie jest opisane.
2. Nie bardzo. Na normalnym pilocie przyciski przewijania nie działają. Jak wywołam pasek narzędzi podczas odtwarzania filmu paski przewijania są nieaktywne (działają : POPRZEDNI i DALEJ).
Jeżeli wywołam pilotem Smart Touch to także działają tylko POPRZEDNI i DALEJ

tdx

New member
Bez reklam
Chodzi mi o to czy Widows masz konto użytkownika z hasłem..
Ad2. Na moim filmiku widać że przewijanie działa

aj75

New member
Panowie. Czy u was na ekranie w czasie scen kiedy kamera szybko się przesuwa z jednej strony na druga pojawia się taki efekt jakby ekran był brudny i pokazywały się delikatne chmurki/pasy (nie wiem jak to nazwać)?

kcezar

Member
Chodzi mi o to czy Widows masz konto użytkownika z hasłem..
Ad2. Na moim filmiku widać że przewijanie działa

1. Nie wiem, jak loguję się to nie wpisuję

2. Na pilocie standardowym próbowałem przewijać przyciskami na dole, a nie wiedziałem, że trzeba "głównym joistickiem". Teraz jest ok, dzięki

kcezar

Member
Przesunięcie ścieżki dźwiękowej

Zauważyłem, że na filmach mkv jest przesunięcie ścieżki dźwiękowej. Można COŚ z tym zrobić?

tdx

New member
Bez reklam
Masz coś z routerem, sieć wenętrzna nie wyrabia :) Tsubasa na pewno za chwile wpadnie i Ci pomoże :)
A w wolnej chwili napisz jaki masz model routera :)

kcezar

Member
Masz coś z routerem, sieć wenętrzna nie wyrabia :) Tsubasa na pewno za chwile wpadnie i Ci pomoże :)
A w wolnej chwili napisz jaki masz model routera :)

MODECOM MC-WR11, juz mi starał się pomóc, na innym wątku, ale póki co nie zmianiałem ustawiem routera. Może jakaś inna antena zwiększająca zasięg pomoże?

Do góry