F 6400 zapytania

tdx

New member
Bez reklam
NIe sądzę masz albo dziabnięty router albo źle ustawiony. A własnie zazwyczaj to kwestia ustawień.

kcezar

Member
SIŁA GŁOSU i ROZDZIELCZOŚĆ

Jak zrobić abu:
1. Ustawienie siły głosu nie było dla wszystkich kanałów takie same? Bo jak na 1 kanale ustawię 8, to na następnych to samo, a rózne stacje nadają z rózna siła głosu.

2. Czy mozna ustawić w preferencjach tak aby obraz był wyświetlany optymalnie dla wszystkiego co się odtwarza (TV, Video)?

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
to nie to, że tak ma być w tym modelu. Banding to problem wszystkich TV, bez względu na markę i model. Jedne po prostu mają go bardziej widoczny, w innych jest to mało widoczne, albo praktycznie nie występuje, to tak jak z cloudingem. Kolejny egzemplarz tego modelu może nie mieć aż tak widocznego bandingu, albo jeszcze gorszy. Dla tego tak się trąbi o sprawdzaniu TV przed zakupem

tqlis

New member
Koledzy,
w niektórych filmach mkv ścieżka dźwiękowa nie nadąża za obrazem (odtwarzanie z USB, dysk NTFS). Występuje to w filmach z wtopionym lektorem (waga około 2,8 GB). Dodam, że na PC jest ok. Czy może być to kwestia ustawień, czy może TV nie daje rady? Soft aktualny.

Będę wdzięczny za informacje.

Piwek80

Member
Używam telewizora z media modułem z UPC w takiej kombinacji nie działają rekomendacje. Wiem, że problem występuje też u innych, nie mogę tylko nigdzie znaleźć informacji, czy wina leży po stronie tv czy karty ci+. Może ktoś wie coś więcej w tym temacie?
Kolejna problem to nagrywanie jednego programu i oglądanie drugiego. Na kanałach naziemnych jest to częściowo możliwe (chyba na kanałach z jednego multipleksu) Na kanałach z kablówki takiej opcji nie ma. Czy to jest ograniczenie karty czy telewizora?

tdx

New member
Bez reklam
Problem jak problem 2 tunery w serii F7 i F8 rozwiązują go. Nie ma TV 1 tunerowego który by nagrywał jedno a można by oglądać inne.

Piwek80

Member
W sumie decydując się na zakup nie spodziewałem się, że będzie można jeden program nagrywać a drugi oglądać, ale skoro częściowo to działa (mogę np oglądać tvp1hd a nagrywać tvp2hd więc można z 1 tunerem) to miałem nadzieję, że będzie to możliwe chociaż na niektórych kanałach z kablówki.
Gdzieś wyczytałem że to kwestia karty ci+ ale nigdzie nie znalazłem potwierdzenia tej informacji.

A wiesz coś może w kwestii niedziałających rekomendacji?

Piwek80

Member
Nie używam dekodera tylko karty ci+ w telewizorze i dla takiej opcji gdy źródłem sygnału jest antena nie ma dostępnych żadnych dostawców. Jeśli wybiorę jako źródło sygnału dekoder to dla mojego kodu pocztowego jest do wyboru kilku dostawców w tym upc.
Patnie jest takie dlaczego w tv nie ma dostępnych rekomendacji gdy źródłem sygnału jest sygnał kablówki przez kabel antenowy, a są jeśli źródłem jest sygnał kablówki przesyłany przez dekoder?
Problem dotyczy chyba też innych dostawców, bo żadnego nie ma na liście.
Rekomendacje są też dostępne dla cyfrowych kanałów naziemnych oraz podobno satelitarnych nc+ bez konieczności korzystania z dekodera.

tdx

New member
Bez reklam
rozumiem że jak dajesz kablowy to nie możesz wybrać operatora UPC tak?

edit już czaje z operatora kablowego jest czysto z operatora naziemnego jest tylko zwykła naziemna... I to jedynie możesz włączyć żeby mieć rekomendacje dla tej grupy programów...

Ostatnia edycja:
Do góry