Obecnie jedyny sposób na przywrócenie użyteczności to rozkręcenie, podłączenie kabla do złącza serial na płycie i soft reset, lub załadowanie od nowa bootloadera. Wszystko jest opisane dokładnie w tym wątku.
No trochę mnie wystraszyłeś. Zacząłem ponownie czytać ten wątek i niejako na pałę (ponieważ nie miałem nic do stracenia) ściągnąłem FW Iconbita fw_hds5l_3.12_1.9h_ru, zapisałem na pendrive i tak jak przeczytałem gdzieś na tym forum, podłączyłem pendrive do odtwarzacza, odłączałem wtyczkę zasilana, odczekałem kilkadziesiąt sekund, następnie trzymając wciśnięty przycisk na odtwarzaczu podłączyłem wtyczkę, odtwarzacz się uruchomił, po kilkudziesięciu sekundach pojawił się progress updatu firmware, wtedy puściłem przycisk. Po kilkunastu sekundach wszystko zakończyło się komunikatem, że upgrade softu przebiegł poprawnie, nastąpił reset i odtwarzacz się uruchomił. Ufff
Twój egzemplarz ma 128 NAND flash i bootloader 15, więc z nowszym firmware się nie pobawisz. Ten fw ACR, który próbowałeś instalować, wymaga bootloadera min. 23.
Jak go postawisz na nogi to daj znać, pomyślimy co dalej z bootloaderem...
No właśnie, co teraz najlepiej zrobić z tym sprzęcikiem, zmienić bootcode na 23 tak jak zrobił kolega Lechosław powołując się na post #401, ale tam znów jest napisane, że ta wersja jest dla 256 Nand. Choć kolega Lechosław ma również wersję 831385 i jemu to poszło.
Czy dobrze rozumiem, że jeśli zmienię bootcode na nowszą wersję, wtedy będę miał wiekszy wybór softu i będę mógł wgrywać firmware od bliźniaczych modeli pod warunkiem, że plik system.img będzie miał rozmiar mniejszy lub równy 128 MB?
Jak jest najmniej problematyczny i zarazem najbardziej funkcjonalny soft, który mógłby łyknąć mój odtwarzacz mając aktualnie wersję bootcode 15 i ewentualnie jeśli zmienię na 23? Chodzi mi o bezproblemowe odtwarzanie jak największej liczby formatów, poprawną obsługą napisów txt i to najważniejsze. Miłym dodatkiem byłyby stacje internetowe i YT.
Sugeruję postudiowania www moservices org/forum/viewforum.php?f=12]moServices • View forum - About Asus O!Play[/url]
Odsyłając mnie do tego wątku mam na myśli, że sugerujesz wgranie softu od Asusa i wgranie tego dodatku? Dobrze myślę?
Dziękuję wszystkim za pomoc i liczę na dalsze podpowiedzi