Tak źle nie będzie, jak zastosujesz ekran o proporcjach do kina (16:9) to sufit się oddali...Smartek napisał:....Na dodatek chcesz powiesić bardzo blisko sufitu, jeszcze wyżej niż u mnie.....
wiatrak napisał:5 postów wstecz zapodałem link do ekranu Optomy. Ma duży górny border (30 cm). Można ją mocować do sufitu. Z dyndaniem nie powinno być problemu, dolna listwa jest wystarczająco ciężka, niektórzy dodatkowo ją dociążają poprzez wsunięcie do środka stalowego pręta.
Rozbiegówka to właśnie ten górny border, pozwala to na regulowanie wysokości położenia rozwiniętego ekranu.
Spytaj w sklepie www.2it.pl Ja kupowalen u nich wlasnie ten ekran wraz z projektorem jakies 2 m-ce temu.Varis napisał:Niestety z moim szczęściem okazało się, że Optoma DS-9092PM nie jest już dostępna na rynku polskim, w żadnym sklepie nie mają. Czy zna ktoś jakiś sklep w którym jeszcze mają ten ekran na stanie, bo szukałem w google i wszędzie gdzie pytałem to już niestety nie było, bo dystrybutor nie zdecydował się na te ekrany po wzroście kursu euro. Albo ew. czy jest jakiś ekran o podobnej jakości biorąc pod uwagę moje warunki, o których pisałem parę postów wcześniej i w podobnej cenie? Z góry dzięki za pomoc.
Dzięki, to był jeden z pierwszych sklepów, który sprawdziłem, powiedzieli, że już nie ma na stanie.Spytaj w sklepie Ja kupowalen u nich wlasnie ten ekran wraz z projektorem jakies 2 m-ce temu.