Witam wszystkich. Wlasnie sprzedalem swoja plazme 50 i stoje przed wyborem projektora. (tutaj ciezki jest wybor poniewaz boję się DLP HD - a tak dokładnie to efektu tęczy - muszę to jeszcze zweryfikować.
Wczoraj miałem przeprowadzony mały test z uzyciem tw700 Epsona w moim pokoju i jestem bardzo pozytywnie nakrecony.
Biorac pod uwage fakt, ze projekcja miala miejsce w calkowicie bialym pokoju, jasnych meblach, obraz byl podawany na chropowata sciane - kino zrobilo duze wrazenie.
Mam pytanie odnosnie ekranu i kolorow.
1. Zinteresowalem sie oferta firmy
Ekrany projekcyjne-stać Cię na indywidualność.. Maja oni tam material Tkanina HD MW (MW&LG) Stenart/Wersal oraz Tkanina HD MW Bester > ktora z nich jest lepsza? Biore w sumie tylko takie roziwazanie pod uwage (nie chce malowac sam farbkami). Ekran nie bedzie zwijany.
2. Czy pomalowanie scian na pomaranczowo nie wplynie negatywnie na temperature barw? Sciana z ekranem moze byc nawet ciemniejsza - to juz tylko walka z zona w tym temacie
Dodam tylko, że rozważam zakup OPTOMA HD20/200X, BENQ W1000+ (nie ma go w pl jeszcze ale ponoc swietny), EPSON TW700, ACER 7530D, EPSON TW2900 (to juz inna cena ale nadal w zasiegu).
Boje sie tego ze obraz z DLP bedzie jak obraz z plazmy migotal itp. Stad tez dylemat LCD VS DLP. Zdecydowanie wolalbym FullHD niz 720p.
Dzięki za odp.