Ecco Honor 8 czyli nowy smartfon chińskiej firmy z podwójną kamerą.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To chyba pierwszy na świecie tel 10 rdzeniowy ... Huawei jest 8 rdzeniowy i jak dla mnie to świat i ludzie Jeszcze troszkę to będą tel 12 rdzeniowe..:) a baterie te same ... :-( mieliśmy tel. 4 rdzeniowe i było ok.. po co komu w tel 8-10 rdzeni.. może ja tego nie pojmuje ale to jest szaleństwo..

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Lolek porownaj sobie huawei p8. 8 rdzeni i samsunga s5 4 dzenie.

Zrob z kilka set fotek i trzymaj na karcie i uzywaj telefon dosc czesto (kilka h dziennie) to zobaczysz roznice. W zadnym wypadku nie zamienilbym p8 spowrotem na szajsunga s5 to jest najzwykleszy mol.

A kto powiedzial ze 8 rdzeni musi wiecej pradu brac niz 4?

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Ile masz to p8 ? Miesiąc?? Idąc twoim tokiem myślenia, flagowe z3 a nawet z5 powinien połknąć te p8 a jednak ludzie patrzą nie tylko na procesor a na calość. Samsung to nie jest jakiś ideał typ do porównywania.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ile masz to p8 ? Miesiąc?? Idąc twoim tokiem myślenia, flagowe z3 a nawet z5 powinien połknąć te p8 a jednak ludzie patrzą nie tylko na procesor a na calość. Samsung to nie jest jakiś ideał typ do porównywania.

Strzeliles w dyche, dobry miesiac. Porownuje do tego co mialem. Szajsung s5 z bajerami vs Huawei bez bajerow ale za to 8 rdzeniowiec i 3gb ramu.. Fakt ze pomiedzy nimi rok roznicy S6 juz tez ma 8 rdzeni.

Ja narazie patrze jako tel do "biznesu" czyli zero gierek samo dzwonienie, smsowanie,.internet i zdjecia. Niestety samsung ciagle sie zawieszal, a kolejne aktualizacje samsunga sluza tylko jednemu - zamulic telefon tak abys kupil nowy.

Huawei narazie malo co sie zawiesz i co najwazniejsze bardzo mocno czuc te 8rdzeni i 3gb ramu, jest duzy przeskok wydajnosci.

Wiec jak ludzie zobacza roznice pomiedzy 8 rdzeniami to beda patrzec na calosc, ale warunek zeby "minimum" 8 rdzeni bylo i 3gb ramu.

Z drugiej strony patrzac, zapewne producenci juz zadbali o to aby nasz telefon po roku lub dwoch dzialal z predkosci slimaka, aktualizacje, zaprogramowanie procesora itp. Wiec tez porownywanie wysluzonego s5'... do czegos nowego bedzie jak...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ale widać,że zaczynają już coś więcej działać w temacie składanych tabletów :wink:
Lenovo ostatnio,zaprezentowało także zawijany telefon,dla np. naturystów :mrgreen:
[youtube]ohLY653mptk[/youtube]

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Tiaaa poczekaj z rok, zrob kilka set zdjec i zobaczysz jak szajsung zacznie ci mulic.
W dodatku edge, jakos mi sie glupio go trzyma, tak jakby mial zaraz spasc.

Ja teraz mam do wyboru nowy tel bo umowa sie konczy ale nic ciekawego w tmobilu nie ma, za np. s6, z5 zycza sobie okolo 1200 doplaty, nowe iphony to kilka tysi.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tiaaa poczekaj z rok, zrob kilka set zdjec i zobaczysz jak szajsung zacznie ci mulic.
W dodatku edge, jakos mi sie glupio go trzyma, tak jakby mial zaraz spasc.

Tiaa? Mam rok S6, zrobiłem kilka tysięcy zdjęć i nic nie muli, no popatrz ; )

Co do ergonomii Edge, to fakt. Początkowo wydaje się, że coś tu jest na odwrót, ale to kwestia zagiętego ekranu. Po kilku tygodniach można się przyzwyczaić, a o upadku nie ma mowy.
Aczkolwiek, uczciwie dodam, że miałem takie obawy na samym początku.

Ja teraz mam do wyboru nowy tel bo umowa sie konczy ale nic ciekawego w tmobilu nie ma, za np. s6, z5 zycza sobie okolo 1200 doplaty, nowe iphony to kilka tysi.

To prawda, witamy w Polsce.
Dlatego ja wolę wyłożyć kasę w markecie, sumarycznie i tak wyszło mnie taniej.
W dobie kart w opcji 25zł (full), abonament leży i kwiczy.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
To albo szajsung s6 sie poprawil i zrobili dobry tel, albo malo go uzywasz. U mnie w firmie wszyscy pracownicy dostawali szajsugi od s2 po s3 s4 s4mini i w zeszlym roku s5. Duzo telefonujemy, np szef tylko telefonuje zero zdjec i kazdy jeden szajsung nie wytrzymuje roku. Ani jeden a ponad 20 ich bylo, zamulaja, hard resety slabo pomagaja. Ostatnio s4 zony tez robilem hard reset z poziomu bootloadera bo zamulaja. Najwieksza bolaczka to jak uruchomisz aparat i zrobisz szybkie ruchy to potrafia sie wylaczac. I ta przypadlosc z czasem dostaje s4 i s5.

Podejzewam ze ta wytrzymalosc jest jakos zaprogramowana albo zaprojektowana w ilosci cykli i poprostu procek lub system sie zuzywa.

To sie ciesz s6 bo ja jakos slabo wieze w szajsunga za duzo razy sie naciolem.
Ostatnio fama poszla ze iphony tez maja wytrzymac maks 2 lata, coekawe ile w tym prawdy.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Myślę że przeciętny Amerykanin czy czy Europejczyk Zachodni więcej jak dwa lata to aparatu nie trzyma.. :)

venom200

Member
Ja zmieniam średnio co rok telefon.
Taka praca, poza tym nie lubię mieć za długo jednej rzeczy.
Samochody w sumie też często zmieniam , choć Mazde6 mam już od nowości ponad dwa lata, bo leasing jeszcze trwa dlatego .
Żona w zamian trzymam już kilkanaście lat i to już wystarczy heh

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To albo szajsung s6 sie poprawil i zrobili dobry tel, albo malo go uzywasz. U mnie w firmie wszyscy pracownicy dostawali szajsugi od s2 po s3 s4 s4mini i w zeszlym roku s5. Duzo telefonujemy, np szef tylko telefonuje zero zdjec i kazdy jeden szajsung nie wytrzymuje roku. Ani jeden a ponad 20 ich bylo, zamulaja, hard resety slabo pomagaja. Ostatnio s4 zony tez robilem hard reset z poziomu bootloadera bo zamulaja. Najwieksza bolaczka to jak uruchomisz aparat i zrobisz szybkie ruchy to potrafia sie wylaczac. I ta przypadlosc z czasem dostaje s4 i s5.

Podejzewam ze ta wytrzymalosc jest jakos zaprogramowana albo zaprojektowana w ilosci cykli i poprostu procek lub system sie zuzywa.

To sie ciesz s6 bo ja jakos slabo wieze w szajsunga za duzo razy sie naciolem.
Ostatnio fama poszla ze iphony tez maja wytrzymac maks 2 lata, coekawe ile w tym prawdy.

Telefon używam. Nie leży, służy cały czas, spokojnie.
A czy ufam firmie? Nie, nie ufam im.
Zresztą kiedyś zakładałem wątek, zerknij:
http://www.hdtv.com.pl/forum/serwis/98667-samsung-dziekuje-do-widzenia.html

Nie zmienia to faktu, że nie trawie hejtowania/chwaleniu jakiegokolwiek produktu, tylko dlatego, że sam go mam. Jak jest coś dobre to chwalę, jak widzę wady to obiektywnie i bez sentymentów o tym piszę.
W przypadku S6 trudno się do czegoś przyczepić. Jak każdy ma wady (opisywałem w innym wątku) ale u innych też są (mam sporo telefonów i widzę) i w tym kontekście te wady są raczej typowe dla większości smartów na rynku.
Gdybym widział dla siebie lepszą słuchawkę, to nie bawiłbym się w Samsunga (który mnie zawiódł nie raz).
Zresztą nie ukrywam, że S6 zwyczajnie mi się podoba, a ja jestem estetą i mnie to zwyczajnie cieszy.

Do góry