Mikele napisał:
Odbieracie EPG z nadajnika w Łazach? Z tego co kojarze to przestało się pokazywać latem... Trochę długo jak na awarię u nadawcy, może to ja mam jakiś problem z odbiornikiem, jak jest u Was z EPG?
To nie jest sprawa awarii. EPG nadawano mniej więcej do lipca 2009, potem Emitel (nieformalny operator DVB-T) zprzestał nadawania, tłumacząc, że poprzednio były to testy, na pożyczonych urządzeniach i wersjach softu. Teraz pora na zakup, ale na to Emitel zdecyduje się dopiero kiedy nadawcy podpiszą z nim umowę i stanie się on oficjalnym operatorem pierwszego multiplexu. Póki co, sprawę blokuje brak zgody TVP, która jako instytucja publiczna musi w tym celu rozstrzygnąć ogłoszony przetarg. Kiedy to nastąpi, nikt nie wie...
Są pogłoski, że już TVP się postara, żeby nigdy (podobno żrą koty z Emitelem). Podkreślam, że to być może plotka, bo tylko raz natknąłem się na taką interpretację. Urząd Komunikacji Elektronicznej nie ma w tej sprawie żadnego ruchu, ale są już pomysły jak na nowo zagospodarować poszczególne multiplexy, tak by TVP swoimi procedurami (albo trikami, jak twierdzą niektórzy) nie hamowało oficjalnego startu DVB-T w Polsce. Wg pierwotnych planów pierwszy multipleks miał oficjalnie ruszyć do 30 września 2009...
Więcej na:
http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=2&t=623