Dostępność philipsów 8000 i 9000

jery--

New member
Bez reklam
Ambilajt ma, jak widać wiele twarzy. Jedni traktują go jako przedłużenie obrazu... inni jako przedłużenie czegoś zgoła innego...a inni po prostu jako doświetlenie ściany za telewizorem, niekoniecznie kolorowe, celem poprawienia komfortu oglądania. Bez urazy oczywiście.

Masz rację, to tylko podświetlenie ściany za TV. Wielu je sobie robi na własną rękę, ale nie można tego nazwać ambiligthem bo to nie to samo. O to chodziło jak myślę koledze kriswas.

Tak na marginesie sprawa ambilightu dobrze pokazuje jak porąbane są prawa patentowe. Myślę że taki bajer mogłaby opracować niezależnie (bez kopiowania) każda firma elektroniczna, ale ktoś zrobił to pierwszy i blokuje taką możliwość innym na wiele lat. W tym wypadku jest to bajer, ale tak dzieje się z o wiele istotniejszymi dla ludzi wynalazkami.

accu

New member
Bez reklam
Masz rację, to tylko podświetlenie ściany za TV. Wielu je sobie robi na własną rękę, ale nie można tego nazwać ambiligthem bo to nie to samo. O to chodziło jak myślę koledze kriswas.

Tak na marginesie sprawa ambilightu dobrze pokazuje jak porąbane są prawa patentowe. Myślę że taki bajer mogłaby opracować niezależnie (bez kopiowania) każda firma elektroniczna, ale ktoś zrobił to pierwszy i blokuje taką możliwość innym na wiele lat. W tym wypadku jest to bajer, ale tak dzieje się z o wiele istotniejszymi dla ludzi wynalazkami.

Witam,

Tak na marginesie ;to całe nasze życie to też niezły bajer.:roll:

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

luc77

New member
Jeśli już o ten ambilight to w moim 7606 mi się to ustrojstwo cholernie podoba:) Kiedyś jeszcze nie mając tego w domu myślałem że to zbędny bajer. W zasadzie nie wyobrażam sobie teraz grania bez tej funkcji :wink: Mało tego ...głównym TV u mnie jest duży Sharp który stoi w salonie i teraz mnie wkurza tylko dlatego że nie ma ambilight:mrgreen:

W przyszłości kiedy będę już wymieniał w salonie TV będę mocno brał pod uwagę Philipsa pod warunkiem że będą oferować przekątną ok.60" z ambilight rzecz jasna :)

krzyżak

New member
A jednak jak widzę to nie było w formie żartu ...
...to nie dziw się, że człowiek traci spokój wewnętrzny.
A jednak to był żart, bo nie zwykłem wstawiać uśmieszki w miejsce znaków interpunkcyjnych. U mnie uśmiechnięty ryjek znaczy tyle, ile powinien.
Masz rację, nie miałem okazji oglądać Ambilighta (R); w domowym zaciszu ale w życiu bym nie wpadł, że ta funkcja może być "nieodzowna". Szczerze powiedziawszy, byłem przekonany, że gdybym kupił philipsa to Ambilighta (R); ustawiłbym na stałe świecenie białe. Może się mylę, ale tego się pewnie już nie dowiem.
Nie było moją intencją profanowanie Ambilighta (R); poprzez porównanie go do taśm ledowych, ani tym bardziej naruszanie Twojego spokoju wewnętrznego. Potrafię sobie wyobrazić na ile skomplikowana elektronika musi tym sterować.
Widziałem kiedyś ładnie wykonane oświetlenie ledowe za telewizorem i dla mnie najważniejsza zaleta takich ambilajtów to komfort dla oczu.
--
krzyżak

brodacz

Active member
Bez reklam
Aż mnie dziwi, że skoro był to nie wziąłeś 9705. Za mały rozmiar czy jak ? Przy cenie 3,5k za 40" nic na rynku go nie przebije.

Do góry