U mnie też brzmią te dema super, mam jednak pliki z demo world a nie płyty.Fajnym demo ATMOS może być "dolby amaze loseless", filmik ok 1 minuty, deszcz pada z nieba itp... u mnie na 7.1 robi niezłą robotę, więc na 7.1.4 może być konkret![]()
Ścieżki dźwiękowe są takie same, różnica jest w ilości głośników. Jeśli system Atmos pozwala na 128 niezależnych źródeł dźwięku i obsługuje do 64 NIEZALEŻNYCH głośników. Jak teraz porównamy to do maksymalnie 4 jakie możemy mieć w domu... To nie może być takiego efektu jaki zakłada reżyser bo mamy do czynienia z potężnym ograniczeniem sprzętowym. Ale nie dziwi mnie to wcale. Atmos powstał specjalnie na potrzeby wielkich sal kinowych a nie domowego zacisza.A ja uwazam, ze w kinie Atmosy (nie dema, a filmy) brzmia lepiej, chociaz roznica sie zmniejsza regularnie. Kiedys, kiedy Atmos wchodzil do KD, w dyskusji bodajze z kolega Kadajo (jesli cos zamieszalem to przepraszam), twierdzilem ze powinno byc tak samo, rzeczywistosc szybko zrewidowala ten poglad. To On mial racje, nie ja.
Mixy kinowe sa inne, niz te ktore dostajrmy obecnie na plytach. Najlepszy przyklad, jaki wbil mi sie w pamiec, to scena z w kosciele w Avangersach Erze Ultrona.. w kinie super - pelna sfera szalejacych obiektow , w domu, na nearfieldzie, to jakas popierdolka. Wiem ze cala plyta ma zwlaony dzwiek, ale to inna historia.
Ścieżki dźwiękowe są takie same, różnica jest w ilości głośników. Jeśli system Atmos pozwala na 128 niezależnych źródeł dźwięku i obsługuje do 64 NIEZALEŻNYCH głośników. Jak teraz porównamy to do maksymalnie 4 jakie możemy mieć w domu... To nie może być takiego efektu jaki zakłada reżyser bo mamy do czynienia z potężnym ograniczeniem sprzętowym. Ale nie dziwi mnie to wcale. Atmos powstał specjalnie na potrzeby wielkich sal kinowych a nie domowego zacisza.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Nie obraził bym się na front widetylko trochę miejsca na nie mało, no i trzeba by wyłączyć SRB.