Niby tak, ale skądś to się wzięło tak? Może keidyś było inaczej, ale czy w takim razie kiedyś w instrukcjach była informacja o docieraniu? Z tego co widzę niektórzy piszą, że wypaliły im się logotypy czy paski, także co? Tak sobie kłamią po prostu?![]()
Zrób jak uważasz,bo i tak każdy ma swoje zdanie na ten temat.....ja docieram każdą kolejną i następną też będę ''docierał''......
Wypalanie plazm występuje nadal i jak na razie nic nie zapowiada aby to uległo zmianie.
Problem polega na tym aby to wypalenie nastąpiło równomiernie na całej powierzchni panelu.
Szybsze proces wypalania następuje w nowych plazmach w procesach fizyczno-chemicznych (utwardzenie luminoforu), później proces ten też zachodzi lecz znacznie wolniej.
Najlepiej wypalać na "szumie" (analog bez anteny), przez około trzy dni, ustawienia fabryczne(dynamiczne).
Jest to radykalny sposób, ale sprawdzony, wypalenie jest trwałe i równomierne.
Nie polecam wypalać na programach, przy mniejszych ustawieniach, bo to jest zabawa, a wypalenie nie jest całkowite, istnieje ryzyko utrwalenia stałych loginów.
Ciekawostka
Producenci telewizorów plazmowych, cześć produkcji docierają u siebie w fabryce.
zastosujue te wypalanie w zamowionej ST50wole dmuchac na zimno
niz pozniej płakać
[/QUOT
Mam nadzieję,że tylko żartem odpowiadasz na żart.Plazmę Panasonica chcesz dopalać?!Fajnie - dla hecy-ktoś wczesniej napisał,że on swoja każdą nową plazmę dopala dodatkowo umieszczając telewizor w szczelnym worze-dobry żart...gorzej jak ktoś uwierzył.
Tak czytam temat i czytam i oczom nie wierze, hmm docieranie. Panowie a może to jest jak z samochodami, kupijesz 2 identyczne i oba mają się zapsuć razem?? Może te wypalenia to kwestia marki, modelu, wady fabrycznej,blędzie matrycy,błedzie maszyny przy jej produkcji czy jeszcze jakiejś przypadłości losowej a nie złego dotarcia hehe. Od 6 lat posiadam plazmę Lg i ostatnie 3 lata jest katowana przez dziecko po 12 godz dziennie w 95% na jednym kanale bajkowym i w 5% na drugim kanale bajkowym(z żoną musielsmy kupić do sypialni 32 cale aby móc jakieś wiadomości chociaż obejżec) I niech mnie ktoś zapyta o powidoki czy wypalania to mu odpowiem ''a co to jest" Po przeczytaniu tematu aż poszłem i wnikliwie obejżałem ekran, fakt po tylu godz pracy siada w nim zasilacz bo mi się nagminnie wyłącza i jutro jadę po nową plazmę, ale w starej obraz żyleta i o żadnym docieraniu od nowego nie wybło mowy.
Tak czytam temat i czytam i oczom nie wierze, hmm docieranie. Panowie a może to jest jak z samochodami, kupijesz 2 identyczne i oba mają się zapsuć razem?? Może te wypalenia to kwestia marki, modelu, wady fabrycznej,blędzie matrycy,błedzie maszyny przy jej produkcji czy jeszcze jakiejś przypadłości losowej a nie złego dotarcia hehe. Od 6 lat posiadam plazmę Lg i ostatnie 3 lata jest katowana przez dziecko po 12 godz dziennie w 95% na jednym kanale bajkowym i w 5% na drugim kanale bajkowym(z żoną musielsmy kupić do sypialni 32 cale aby móc jakieś wiadomości chociaż obejżec) I niech mnie ktoś zapyta o powidoki czy wypalania to mu odpowiem ''a co to jest" Po przeczytaniu tematu aż poszłem i wnikliwie obejżałem ekran, fakt po tylu godz pracy siada w nim zasilacz bo mi się nagminnie wyłącza i jutro jadę po nową plazmę, ale w starej obraz żyleta i o żadnym docieraniu od nowego nie wybło mowy.