DLNA to lipa - dali ciała juz na samym poczatku bo tworząc ten standard powinni załozyć że zgodny sprzęt potrafi wyświetlić pewne typy plików av - obecnie to samowolka - co z tego że widzi ale widzi np. tylko mp3 i avc
bawiłem się tym pół roku i stwierdziłem że na obecnym marnym w pysk etapie szkoda na to wogóle czasu
Jasne że szkoda czasu na DLNA

Ja go uzywam do pokazywania filmów z wakacji i zdjeć moim gosciom na Tv w salonie.
Obsługa z pilota tv, tak banalna że żona i jej kolezanki ogladaja filmy, a w pokazach slajdow często naciskają klawisz na pilocie "MAPA" i wtedy widać na tle zdjęcia, w Rzymie, obok Schodów Hiszpańskich, sklep na mapie w którym właśnie przymierza kiecke. Mapa daje się skalować, tak że widać dwie ulice i zaznaczony sklep(gwiazdką), albo w nieco mniejszej skali widać plac, uliczki , skrzyzowanie ze sklepem i gwiazdka przy wejściu.
Co moze być ciekawszego?
Tak więc, masz racje, DLNA to lipa, za to filmy i zdjecia nie. Nie wiem zkąd wzięło się u Ciebie przekonanie że tylko mp3 i avc. Ja ogladam jeszcze .jpeg, .tif, mp4 i .avchd.
Dla mnie to wystarczy. Słyszałem że inni koledzy jeszcze mkv, DivX, ale sam nie próbowałem bo nie mam takiej potrzeby. Da się, sprawdzałem, ogladać filmy z nośnika DVD, jeżeli serwer DLNA ma napęd CD/DVD.
To nie tak mało, jak sądzę.
Moze zajmij sie tym jeszcze jakiś czas
Nie napisałeś jaki masz Tv ani jaki serwer DLNA. Bo jak masz np Zyxel NIS jak serwer multimedialny, to nie dziwie się Twojemu zniechęceniu.
Jasne że są problemy. Świadczy o tym juz samo to że ten wątek ma na tą chwilę przeszło 50 stron. Ale też to świadczy o tym , ze nie dla wszystkich DLNA to lipa. Dołącz do nich.
Chyba, ze nie masz potrzeby ogladania filmów i zdjęć na ekranie TV, "z pilota"
Ostatnia edycja: