Miedzcu napisał:368 ? gdzie taką możemy dostać?
Już ją znalazłem
A ja poproszę o link, bo jakos nie mogę znaleźć.
Miedzcu napisał:368 ? gdzie taką możemy dostać?
Już ją znalazłem
Zmniejsz wielkość bufora transkodowaniaLoyx napisał:Audio i jpg-i są przesyłane do tv natomiast przy jakichkolwiek filmach Bravia informuje "Odtwarzanie niemożliwe"
Żółty trójkąt odnosi się do PS3 i jak jest żółty, to OK (jak jest czerwone kółko, to źle)Loyx napisał:- Czy w zakładce status Bravia ma być powyżej Transkoding Buffor Status czy poniżej (tak jak u mnie a powyżej żółty trójkąt)
Nie muszą być.Loyx napisał:- Czy w zakładce Transcoding Settings w okienku powinny być wszystkie zielone strzałki. U mnie przy VideoLan Video Streaming i MPlayer Web mam Silniki nie załadowane.
To zależy od wydajności komputera i parametrów transkodowanego pliku. Generalnie, im słabszy komputer, tym większy bufor.Loyx napisał:Dzięki za szybką odpowiedź
Jeśli mogę to dopytam
- jaki minimalny poziom bufora wystarcza do przesyłania video
W pliku C:\Program Files\PS3 Media Server\renderers\Bravia5500.conf (przy standardowej instalacji) ustaw:slawek-tp napisał:witam,
a ja troszkę z innej beczki.
Postawiłem PS3 i WMP jako serwery mediów.
Filmy i muzykę z dysku mogę bez problemu oglądać/słuchać na swoim SONY serii5500. Czy jest możliwość udostępnienia radia internetowego, tak aby go słuchać w telewizorze?
Wchodząć w zakładkę radios (na PS3) zakładka jest pusta (widać tylko Radios with VLC - wchodząc głębiej widać "brak elementów do wyświetlenia).
Mieszałem w pliku web.conf ale bez sukcesów?
TranscodeAudio=MP3
Spioch napisał:Witam!
Mam problem!
Po pewnym czasie (a jak przewijam to jeszcze wcześniej) obraz zamarza, bufor pusty, proc mocno obciążony i stoi.... i tyle...
jakieś rady?
Poeksperymentuj wielkością bufora transkodowania. Jeżeli masz procesor wielordzeniowy, spróbuj ustawić 1 rdzeń do transkodowania (niestety bez pliku logu ciśżko cokolwiek powiedzećFux napisał:U mnie jest tak, ze bez przewijania wszystko jest ok. Jak zaczne przewijac to sie wiesza... "odtwarzanie niemozliwe" albo po przewijaniu pojdzie ze 30s i znowu "odtwarzanie nie mozliwe".
Bawie sie starymi DivX, Xvid, MP4 itp... W tych formatach zaciagam sobie mecze...
Zmień opcję "Alternatywna metoda synchronizacji AV" (albo w programie, albo z TV w #Ustawienia Video#)Fux napisał:Czasem dzwiek mi sie rozjezdza o 1-2 sek. w stosunku do obrazu... Dodam, ze na kompie wszystkie te nagrania odpalaja mi sie bezblednie.
Ciężko powiedizieć... Na wszystkie Twoje problemy może też pomóc zainstalowanie Avisynth-a. Wtedy do dekodowania używane są kodeki windowsowe, a nie program MencoderFux napisał:Oczywiscie zdarza sie, ze niektore pliki odpalaja sie ale jakby z bledem codecka tzn. audio jest ok a video to jakies bazgroly...
Sony wyprodukowało TV obsługujący określony standard i nie jest rolą producenta TV dostarczanie servera DLNA (chociaż sprzedaje takowy z notebookami Vaio). Tak samo nie jest rolą producenta TV dostarczanie użytkownikom sygnału DVB-T, MPEG-4 i FullHD 1080i (a też się nim chwali)...Fux napisał:Ogolnie rzecz biorac chyle czola programistom PS3Server'a, ale Sony jezeli wypuszcza cos na rynek sprzet i chwali sie DLNA powinno miec mocny support dla uzytkownikow - a mam wrazenie, ze maja nas w d....
Ogólnie polecam Avisynth, wtedy najczęściej to co nie chodzi z Mencoderem, chodzi z AviSynth-emFux napisał:Podajcie prosze swoje ustawienia dla PS3Server. Czy instalowaliscie oddzialnie Mencoder'a, AviSynth itp...
Pozdrawiam
Zmień ustawienie: "Strona kodowa napisów" na CP1250GROMBAL napisał:Jedyny mój problem to prawidłowe wyświetlanie polskiej czcionki w napisach. Jeżeli ktoś z was już ten problem przerobił z zadowalającym finałem to proszę o wskazówki.
Zmienilem na 1 rdzen (laptop jest z prockiem 2-rdzeniowym). Bufor 100MB - nie wiem czy go nadal zmniejszac.tomeko12 napisał:Poeksperymentuj wielkością bufora transkodowania. Jeżeli masz procesor wielordzeniowy, spróbuj ustawić 1 rdzeń do transkodowania (niestety bez pliku logu ciśżko cokolwiek powiedzeć
Zmień opcję "Alternatywna metoda synchronizacji AV" (albo w programie, albo z TV w #Ustawienia Video#)
Zainstalowalem AviSynth ver. 2.60 rev.2 - to jakas alfa. Na chwile obecna przy probie odpalenia filmu (.MP4) z Avisynth/MEncoder mam:tomeko12 napisał:Ciężko powiedizieć... Na wszystkie Twoje problemy może też pomóc zainstalowanie Avisynth-a. Wtedy do dekodowania używane są kodeki windowsowe, a nie program Mencoder
Racja...tomeko12 napisał:Sony wyprodukowało TV obsługujący określony standard i nie jest rolą producenta TV dostarczanie servera DLNA (chociaż sprzedaje takowy z notebookami Vaio). Tak samo nie jest rolą producenta TV dostarczanie użytkownikom sygnału DVB-T, MPEG-4 i FullHD 1080i (a też się nim chwali)...
Ktora wersje zainstalowales? 2.5.8 czy 2.6.0 Alfa?tomeko12 napisał:Ogólnie polecam Avisynth, wtedy najczęściej to co nie chodzi z Mencoderem, chodzi z AviSynth-em
2.5.8 u mnie działa. (mencoder też dziala, może ściągnij najnowszą wersję z np.: http://sourceforge.net/projects/mplayer-win32/files/MPlayer and MEncoder i podmień mencodera w katalogu ps3mediaserver/win32). Niestety ps3mediaserver jest wersją beta i trzeba trochę erymentować... ale i tak ma największe możliwości ze wszystkich serwerów działających z bravią...Fux napisał:Ktora wersje zainstalowales? 2.5.8 czy 2.6.0 Alfa?
tomeko12 napisał:2.5.8 u mnie działa. (mencoder też dziala, może ściągnij najnowszą wersję z np.: http://sourceforge.net/projects/mplayer-win32/files/MPlayer and MEncoder i podmień mencodera w katalogu ps3mediaserver/win32). Niestety ps3mediaserver jest wersją beta i trzeba trochę erymentować... ale i tak ma największe możliwości ze wszystkich serwerów działających z bravią...