Wiem, mówię ogólnie.
Panasonic robi bardzo dobre telewizory i sprzedaje ich bardzo dużo na całym świecie, nie ma bata, żeby wyszedł któregoś dnia TV, o którym wszyscy zamilkną, bo będzie idealny i nie będzie nad czym biadolić na forach. Niestety "czytając internet" można już zauważyć tendencję, że totalni laicy wypisują, że panas miga, czerń się wypala, węże, powidoki i to ogólnie wielka ściema i "nie to co kiedyś", przy czym są wniebowzięci swoim LG, bo przecież "jak nie ma różnicy to po co przepłacać" i oni się nie dadzą naciągnąć żadnemu cwaniakowi na żadne bezużyteczne gadżety. Większość tego forum o plazmach jest o panasach, jak ktoś wchodzi z zewnątrz może łatwo dojść do wniosku, że te wszystkie telewizory to jedna wielka awaria. Nikt się nie będzie dogłębnie zastanawiał dlaczego akurat posiadacze panasonica mają czas i chęci wpadać na forum, co dla mnie jest akurat dosyć oczywiste. Wcześniej poszła fama że H/K to chiński bezużyteczny shit, jeszcze wcześniej że JBL tylko szeleści i dudni, BMW to syf dla buraków, a toyota psuje się za oceanem, co za p... stek bzdur! Myślę że część załapała do czego zmierzam.
Ja tam idę pod prąd, po stokroć wolę wady mojego s10 od wad konkurencji.