Dialog Media

mykacz

New member
Są o tyle miarodajne, że używam TV w Dialogu 10 dni i przez ten czas nie zauważyłem problemów z obrazem. Pomiar nie był dokonywany w moim mieszkaniu, raczej na łączu w bloku. Wyglądało to tak: dzwoniłem do biura obsługi i podałem adres oraz usługę jaka mnie interesuje. Po 7 dniach biuro oddzwoniło mówiąc, że technicy przeprowadzili pomiar łącza i u mnie pod danym adresem można mieć TV z HD bo możliwości techniczne pozwalają. I tak jest w rzeczywistości.

Żeby była jasność, to dla mnie Dialog ma kilka wad. I nawet nie chodzi o to skalowanie, bo nie jest tak źle. Dialog ma tylko 4 kanały HD czy też długo trwa uruchamianie dekodera (około 2 minut), gdy wcześniej odłączyliśmy prąd. Więcej wad na razie nie zauważyłem.

zlomek

New member
Moze u mnie był jakis felerny dekoder.
Jeśli rzeczywiście z zegarkiem w ręku miałes 2 minut a nie 5 to okej.
U mnie często był komunikat na ekranie ze chwilowy brak sygnału.
Pilot z 2 metrów juz nie działał, kąty też miał lipne z foteli mogłem przełączać kanały a z łożka juz nie.
Moze wymienili dekodery na nowe bo ten siemens był beznadziejny bez resetu z tyłu dekodera nie było dnia;), ale moze przez to ze jak wychodziłem z domu wyłączałem go z prądu.
Pozdrawiam zlomek.

mykacz

New member
Mój dekoder to Albis STB 7700. No cóż, nie powiem, że czekanie na uruchomienie dekodera te 2 minutki nie jest wkurzające. Ale ja odłączam prąd tylko jak wyjeżdżam na dłużej, więc to nie stanowi dla mnie problemu. Co do zasięgu pilota, to jest podobnie jak w pilocie od TV, czyli nie ma rewelacji, trzeba mniej więcej przymierzyć. O dziwo od ściany odbija bez problemów. Za to wykonanie dekodera i pilota, jak pisałem wyżej, jest poprawne. Chociaż przy pilocie od plazmy Panasa to każdy inny pilot jaki widziałem do tej pory zalatuje chińską tandetą :).

mykacz

New member
W nocy 13. 10. była aktualizacja oprogramowania Dialog Media. Czy ktoś już testował? Czy są rzeczywiście jakieś zmiany w funkcjonalności na lepsze? Jestem teraz poza Polską i nie mogę sprawdzić, stąd moje pytanie.

P.S.: Dekoder, który zaoferował mi Dialog to 7710, a nie 7700 jak napisałem powyżej. Mój błąd :). A co do samej telewizji, to prawie miesiącu używania znalazłem kilka dodatkowych wad. Na razie wstrzymam się z opisem, bo jestem ciekaw, czy aktualizacja oprogramowania je usunie.

Ostatnia edycja:

stahen

New member
p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Po aktualizacji:

1. Poprawiono skalowanie obrazu.
  2. Można oglądać normalny obraz z gniazda HDMI.
  3. Poprawiono info.
  4. Poprawiono EPG ( bardziej czytelne )
  5. Zmiana wyglądu menu.
  6. Zmiana wyglądu ekranu podczas uruchamiania

Niestety dekoder po włączeniu do prądu uruchamia się około 5 minut ( bez zmian )
    Pilot działa poprawnie. Obraz po HDMI bardzo dobrej jakości. To na razie wszystkie zmiany jakie zauważyłem.

stecko21

New member
Witam

Odswieze kotleta:)

Jak na dzien dzisiejszy sprawuje sie dialog tv?
Mam rowniez pytanko do Was. Mieszkam za granica. Posiadam lacze 8mb. Jestem ciekaw czy moge podpisac umowe z dialogiem tylko na tv i uzywac jej na innym laczu nie dialogowym?

Ew moze sa jakies inne godne polecenia telewizje iptv ?
Z gory dzieki za pomoc.

Do góry