Denon x4800h

wucash

Active member
Bez reklam
Nie poszukuję w sumie porady co do wyboru bo jestem prawie zdecydowany ;) ale bardziej szukam opinii ewentualnego posiadacza i wrażeń po zakupie. Posiadam obecnie Denona x3300w, który jak najbardziej daję radę ale wiadomo mocy nigdy za wiele a cena x4800h na niemieckim amazonie jest zachęcająca (6300 pln, zresztą na polskim amazonie tez od czasu do czasu pojawia sie w cenie ok 6,5k). Zestaw będzie grał z Monitor Audio 500 w układzie 5.1

wucash

Active member
Bez reklam
Zdawałem sobie sprawę, że ciężko będzie o doświadczenia z tym modelem. Ale przy okazji ciekawostka - własnie zakupiłem online tytułowy amplituner w berlińskim sklepie AudioForum, do którego sprzet dystrybuuje Horn Distribution SA po Warszawą. Niemcy cena 5680 (Black Friday -50%), Polska cena 7999 (również cena na Black Friday). I co w tym najśmieśniejsze amplituner będzie wysyłany z Warszawy i ewentualny zwrot również. Czyli ten sam dystrubutor a różnica w cenie ponad 2000.... bez komentarza

wucash

Active member
Bez reklam
Tak, cieszę się nim już 2 tygodnie. Tak jak pisałem został wysłany z Warszawy. Ja przesiadałem się z X3300W, którego zresztą też kupiłem w Niemczech tylko na amazonie 6 lat temu, również ze sporą różnicą w cenie. Co do wrażeń to wszystko na plus - w stereo czuć większą moc, dźwięk jest bardziej czysty/detaliczny, kolumny nabrały więcej charakteru, bas jest jaby głębszy.W kinie (u nie tylko 5.1) oprócz powyższych plusów dodatkowo głośniki surround dostały dodatkowego kopa. Żeby była jasnośc byłem zadowolony z poprzednika ale jest po prostu lepiej. Amplituner jest rzeczywiście MADE IN JAPAN. Moim zdaniem za taka cenę (5680 zł) nie ma konkurencji w swojej kategorii. Jedyna rzecz jaka mnie zaskoczyła to brak analogowego tunera radiowego - ale dla mnie to tylko ciekawostka bo korzystam wyłącznie z radia internetowego.

Ostatnia edycja:

Yacko

Member
Tak AVC nie mają tunera AVR owszem. Ciekawa alternatywą dla X4800 jest Onkyo TX-RZ50, tym bardziej, że X4800 ciężko dostać teraz.

sentyzibi

Well-known member
Zdawałem sobie sprawę, że ciężko będzie o doświadczenia z tym modelem. Ale przy okazji ciekawostka - własnie zakupiłem online tytułowy amplituner w berlińskim sklepie AudioForum, do którego sprzet dystrybuuje Horn Distribution SA po Warszawą. Niemcy cena 5680 (Black Friday -50%), Polska cena 7999 (również cena na Black Friday). I co w tym najśmieśniejsze amplituner będzie wysyłany z Warszawy i ewentualny zwrot również. Czyli ten sam dystrubutor a różnica w cenie ponad 2000.... bez komentarza
Gratulacje, warto było poszperać w necie i zaoszczędzić 2k.

wucash

Active member
Bez reklam
Obawiam się, że w cenie podobnej do tej za zachodnią granicą nie znajdziesz. A kupując online w tym sklepie co ja defacto masz z dystrybucji w PL bo wysyłają z Horn Dstribution. pod Warszawą ;)

Lwiecz01

New member
Wucash, a wiesz może, czy jak kupujesz na niemieckim Amazonię, to czy finalnie z karty ściągają Ci tylko kwotę netto? Zauważyłem coś takiego przy zakupie płyt winylowych ostatnio...

wucash

Active member
Bez reklam
Kupowalem poprzednika czyli x3300w na niemieckim amazonie i scìągneło kwotę brutto. Ale to było z 7 lat temu... Jak kupowałem x4800h w berlińskim sklepie w u iegłym roku to płaciłem Revolutem i rownież była to kwota brutto.

Benedykt33

New member
To forum jak wiele innych umiera , dziś jakakolwiek informacja jest płatna :( przyjdźdo sklepu a my Ci doradzimy :) też zamierzam kupić tego DenonaAVC-X4800H posiada znacznie lepszą i rozbudowaną sekcje wzmacniaczy , X4800 to prawie to samo co Marantz Cinema 40 który kosztuje 9500zł :) Dziś w tym przedziale cenowym można rozważać Denona AVC-X4800H albo Onkyo RZ50 .

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Może i ktoś umiera ... Ale portal ma się dobrze.
Wystarczy dopytać.
Jeśli nie masz odpowiedzi na forum dostajesz kontakt do specjalisty - który nie udziela sie tu - ale zawsze z chęcią pomaga.
Więc trzeba pytać .

Zakupy z innych krajów - ok.
Każdy bierze wówczas ryzyko na siebie.

wucash

Active member
Bez reklam
Żeby nie dodawać nowego wątku spytam tutaj. Od czasu do czasu (ostatnio 2 raz w tym tygodniu) amplituner podczas słuchania muzyki ze Spotify lub radia internetowego zawiesza się. Muzyka jest odtwarzana, mogę zmieniać utwory, zmieniać głośność ale na telefonie lub laptopie; pilot nie reaguje. Generalnie nic nie reaguje włącznie z przyciskami na aplitunerze, totalna zwieszka. Jedyny sposób to ręczne odcięcie zasilania. Dzieje się to wyłacznie podczas słuchania Spotify lub radia internetowego. Podczas oglądania telewizji już takie problemy nie występują. Amplituner podpięty do sieci po kablu. Obstawiam właśnie problem z siecią ale nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy.

Panto'mima

New member
W takim przypadku schemat działania jest tylko jeden : reset amplitunera . Podobnie z aplikacją Spotify - odnistaluj, załaduj od nowa . Na moje oko apka gryzie się z amplitunerem i stąd ta zwiecha .

Do góry