Denon x4800h

wucash

Active member
Bez reklam
Po resecie, od prawie miesiąca nie ma problemu. Moim zdaniem to za krótki okres żeby stwierdzić już jest ok. Zobaczymy przez nastepne kilka miesięcy. A Netflix to potrafił się zwiesić na tv SONY a na TCL juz nie ;-P
Wracając do cen mojego Denona to dalej można go kupić taniej online we wspomnianym sklepie w Berlinie, przy dystrybucji z HORN w Wwie

Słabe to, że jedna z najpopularniejszych apek wiesza w nowym sprzęcie za 7k, to tak jakbyś kupił nowy TV i Netflix zawieszał go. Problem udało się rozwiązać?

Doszliśmy do etapu gdzie liczy się tylko zysk dla koncernu, co zresztą nie jest takie łatwe bo w tej branży nasze ulubione marki ledwo dychają, słyszeliście że grupa audioVOX do której należy kilkanaście znanych marek audio w tym Klipsch i Onkyo była ostatnio wystawiona za 195 mln dolarów? Przecież to "grosiki" patrząc na innych gigantów technologicznych. To oznacza, że w tych koncernach jest ciągłe parcie do obniżania kosztów.

W moim 12 letnim ampli apka Spotify nigdy się nie zawiesiła ani w ogóle nie wiem co to restartowanie na twardo, zresztą jakiekolwiek. Teraz chyba nie ma sprzętu aby na forach nie było narzekania, czy to Arcam czy Onkyo czy Denon , nie ma znaczenia.
Miałem Onkyo , Pioneera ( w zasadzie to to samo ) , mam obecnie Arcama - z żadnym z nich nie miałem najmniejszych problemów a juz szczególnie z Arcamem . Więc delikatnie to ujmując: nie zgadzam się z twierdzeniem, aby obecnie nie było sprzętu, elektroniki która nie stwarzała by problemów ,wymagała co jakiś czas resetu, ponieważ pojawiają się dziwne kwiatki w postaci zwiech itp . Poza tym reset urządzenia raz na jakiś czas nie zaszkodzi, a wręcz pomoże. Po aktualizacji w przypadku Arcama zawsze taki reset robię. Pionek/Onkyo zawsze przed - oczywiście ma to miejsce nie częściej jak raz na rok.

Arek

Member
@Panto'mima to dobrze słyszeń, widać aktualizacje robią robotę, a z ciekawości jak długo Arcam wspiera swoje sprzęty ? I jak wrażenia po przesiadce ?

No wrażenia tylko pozytywne .Tak w kilku słowach, aby choć trochę zarysować różnice - Arcam to zupełnie inne granie, inna kultura grania . W kinie w stosunku do Onkyo/Pionka jest potężniejszy, bardziej nasycony .Na przykładzie Onkyo rz50 czy nawet rz70, które w kinie daję sobie całkiem radę, jest silne, nasycone dynamiczne . Na tle Arcama wyglada tak , jakby próbowało na siłe przekazać emocje mocą. Arcam jest bardziej wyrafinowany, klarowny a przy tym mega mocny . Stereo, to również inna bajka . Najlepsze porównie , to oczywiście odsłuch.
Nie do końca rozumię, co masz na myśli pytając o to, jak długo Arcam wspiera swoją elektronikę....
Ostatnia aktualizacja ukazała się jakiś miesiąc temu , głównie pod kątem wsparcia dla Tidal HiRes . Wcześniejsza aktualizacja to chyba początek roku 2024 . No Arcam monitoruje sytuację na bieżąco ;)
Spróbuj kiedyś Arcama /Jbl Synthesis , Nad'a czy Anthema . Jestem przekonany, że już nie wrócisz do japońsich klocków. Wszystkie te
wzmacniacze zagrają wyraźnie lepiej od japońskich flagowców , choć co trzeba przyznać - są mniej funkcjonalne .

Ostatnia edycja:
Do góry