No też tak może być
Hello,
Żeby nie śmiecić, updatuje posta. Po kilku (nastu) dniach użytkowania sprzętu ogólnie jestem zadowolony. Mam jednak kilka pytań.
W najbliższym czasie chyba rozważę zakup SUBa. Chodzi mi głownie o filmy, ponieważ:
1.Muzyka: bas jest ok, miękki fajnie wpadający w ucho. Czasem nawet aż za bardzo go odczuwam w porównaniu z góra.
Dodam, że do muzyki uzywam MulltEQ XT = Audyssey Byp. L/R,
dla MulltEQ XT = Audyssey jest z kolei jak dla mnie za mało basu. I tu nie mogę znaleźć złotego środka - tu za dużo tu za mało w porównaniu z góra.
2. W filmach jednak dla obu powyższych konfiguracji jednak basu brakuje, np. w momentach, kiedy tak naprawdę powinno być mocne uderzenie. Mozna to odczuć nawet w prostych głośnikach komputerowych z małym subem. Dynamic Volume w każdym przypadku mam na Light
Przy okazji zapytam o parę ustawień.
a) do końca nie rozumiem działanie funkcji:
- Offset poz. położenia w Dynamic EQ - obecnie mam na 0
- Restorer -obecnie mam tryb: Średnia - muzyki słucham głównie z Spotify lub przed hdmi z kompa (mp3)
- Basy z racji braku SUBa mam LPF dla LFE = 80Hz, tak chyba najlepiej z tego co czytałem w innym wątku?
Reasumując powyższe kwestie, będę wdzięczny za porady.
Ewentualnie na SUBa jestem w stanie przeznać około 800-1000zł. Najlepiej w kolorze zbliżonym do kolumn czyli coś w stylu Light Walnut.
I teraz pytanie czy jest sens iść w tę stronę, czy jednak odpuścić, bo w tej cenie nie ma sensu nic brać? Niestety na droższy zakup nie mogę sobie pozwolić teraz i w najbliższej przyszłości (rok), tym bardziej, że dla muzyki jest na prawdę ok.