Polaryzator
New member
Co prawda nie mam BDP-1713, ale mam kilka instrukcji od urządzeń Denona i m.in. mam od 1713. Może głupie pytanie, ale czy kolega ma polską instrukcję od tego Denona? Na stronie 40 jest „Ustawianie sygnału wyjściowego HDMI”. To co pisał kolega Maciej_S85 to YCbCr które jest standardowym ustawieniem urządzenia. Pozostaje jeszcze zmiana na RGB między Normal a Enhanced. I może tu trzeba spróbować, jeśli fabryczne ustawienie koledze nie pasuje. Jest jeszcze HDMI Deep Color, dla poprawy głębi koloru ale tu, możemy tylko włączyć lub wyłączyć tą funkcję. Ale być może to nic odkrywczego i kolega to wszystko już wie i sprawdził, i żadne z tych ustawień nie pasuje, odnośnie obrazu. Jeśli tak, to nie wiem jak pomóc. Mój BR to CA 751BD i nie bardzo jest go jak porównać z 1713.
Dzieki za wskazówki. Mam polską instrukcję i te w/w/ parametry przełączałem już i nie było zbytnio poprawy. Obraz się jakoś zmieniał, ale nie uzyskałem takiego "ostrego kryształu" jak na PS3. Nie chce mi się wierzyć, że Bluray nie może jej dorównać w obrazie - powinien przewyższać. Wieczorem napiszę tu po kolei jakie mam funkcje na off , a jakie na on.
Może wtedy ktoś trafi - co mam źle ustawione. W ampli i w TV nic nie będę chyba zmieniał, bo rozpatrujemy porównanie dwóch źródeł przecież - podłączonych oba poprzez HDMI do tego samego ampli.
Nie wiem jak ci pomóc żeby Cię nie denerwować bo u mnie Youtube działa normalnie (nic specjalnie nie musiałem ustawiać) i kolory (cały obraz) są co najmniej takie jak w PS3 jeśli nie lepsze
Jak wcisnę przycisk Youtube to pojawia się plansza i koniec. A u Ciebie po wciśnięciu pojawia się strona główna YT - czy jak ?
Wczoraj jeszcze zauważyłem, że sygalizuje mi, że soft jest jakiś nowy dostępny. Nawet chciałem go wgrać, ale kurcze "strach" trochę, bo pisane było, że nie zawsze nowy soft oznacza = lepiej. No ale skoro YT mi nie działa to chyba nie ma innego wyjścia.