Denon 1306 - mała prośba

Axl2000

New member
Mam prosbe co do tego amplitunera, czy zna ktos jakies linki do duzej fotki REAL czarnego denona 1306 ?? Albo moze ktos moglby zrobic i jakos podeslac, bylbym bardzo wdzieczny, bo korci mnie zeby go kupic ale wszedzie gdzi ebylem byly tylko srebrne a ja chce czarny wiec bym zamawial przez allegro albo w necie, ale najpierw chcialbym go "obniuchac" wizualnie ;)

ArtS007

New member
Bez reklam
Muszę cię zmartwić. Nie ma fotek czarnego Denona 1306, gdyż nie ma czarnego Denona 1306. Denon "maluje" swoje modele na czarno dopiero od 19xx w górę. Ja mam czarnego Denona 2106 i ten tytanowy, czy jak go tam zwą, nawet się nie umywa. :)

ArtS :)

Axl2000

New member
ArtS007 napisał:
Muszę cię zmartwić. Nie ma fotek czarnego Denona 1306, gdyż nie ma czarnego Denona 1306. Denon "maluje" swoje modele na czarno dopiero od 19xx w górę. Ja mam czarnego Denona 2106 i ten tytanowy, czy jak go tam zwą, nawet się nie umywa. :)

mmmhm...no to pieknie, bede musial kupic 1707 (bo czany a wyglada prawie jak 1306) ;P Albo Marantza 3001, nie wiem ktory wybrac :/

ArtS007

New member
Bez reklam
Axl2000 napisał:
mmmhm...no to pieknie, bede musial kupic 1707 (bo czany a wyglada prawie jak 1306) ;P Albo Marantza 3001, nie wiem ktory wybrac :/

Możesz mnie palnąć, jeśli chcesz, ale tu znowu źle trafiłeś. Czarny jest dopiero 1907 i wyższe. :(

ArtS007

New member
Bez reklam
Na Allegro same opisy są już niesamowite. Same rewelacje, cokolwiek by nie sprzedawali jest naj, naj, naj...

Jak w amerykańskich reklamówkach: You've never seen it before...

Badyl

New member
ArtS007 napisał:
Na Allegro same opisy są już niesamowite. Same rewelacje, cokolwiek by nie sprzedawali jest naj, naj, naj...

Jak w amerykańskich reklamówkach: You've never seen it before...

nie obraz sie ale twoja recenzja sponsorowana (ampli CA) jest na podobnym poziomie.

ArtS007

New member
Bez reklam
Badyl napisał:
nie obraz sie ale twoja recenzja sponsorowana (ampli CA) jest na podobnym poziomie.

Nie obrażam się. W ten sposób można powiedzieć o praktycznie każdej recenzji z czasopism fachowych, gdyż im również są wypożyczane egzemplarze do testów.

Nie wiem, jak czytałeś moją recenzję, ale nie napisałem, że CA jest naj, naj, naj, czy coś w tym stylu. Wyraziłem tylko swoją subiektywną ocenę, iż jest to bardzo solidny i ładnie grający sprzęt, choć moim zdaniem urodą nie grzeszy. Ponieważ sprzęt został udostępniony za darmo do odsłuchu, to wypadało chyba o tym wspomnieć, nie sądzisz?

Myślę, że takie recenzje to dobry sposób, aby niezdecydowani mogli wyrobić sobie opinię. Choć, jak zwykle, najlepiej przekonać się o swoich odczuciach osobiście.

Jeśli nie spodobała Ci się moja recenzja, trudno. Każdy ma prawo do własnej oceny i prawdę mówiąc dobrze, że ktoś wypowiedział się krytycznie. Choć myślę, że jest to bardziej spowodowane podejrzeniem o sponsorowanie tej recenzji. Mogę Cię jedynie zapewnić, że jej tekst nie podlegał żadnym zewnętrznym sugestiom. Po ukazaniu się recenzji pojawiły się głosy o jej uzupełnienie pod kątem wrażeń słuchowych, co też zrobiłem.

Żeby być sprawiedliwym, opisy w wielu sklepach internetowych są na podobnym poziomie do tych z Allegro. Im słabszy towar, tym więcej zachwalania. Ale wiadomo, marketing siłą handlu.

I żeby wszystko było jasne. Nie deprecjonuję Allegro dla zasady. Po prostu dość często zdarza się tam spotkać opisy nie mające zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością. Jak choćby czarny egzemplarz Denona 1707. W końcu wystarczy wyświetlić listę towarów i już widać same super okazje, mnóstwo wykrzykników itp. Pierwszy z brzegu cytat: Zestaw 5-ciu kolumn znakomitej firmy Koda. Gdybym to samo napisał o M-Audio, dopiero miałbyś ubaw. :)

I chyba nie powiesz, że CA, to chłam? Osobiście zdecydowałem się jednak na Denona 2106, którego też postaram się w wolnej chwili opisać. I z pewnością nie będzie to artykuł sponsorowany :)

A że nie miałem okazji posłuchać sprzętu z naprawdę wysokiej półki... no cóż, nie każdemu jest to dane. Jeśli Ty miałeś, to mogę Ci tylko pozazdrościć. :rolleyes:

I mam nadzieję, że nie udzielasz się na Allegro w charakterze sprzedawcy.

Badyl

New member
Moim zdaniem recenzja powinna być z załozenia krytyczna , oczywiscie nie każdy musi sie z tym zgadzać.
Od wychwalania i mamienia dziatwy są sprzedawcy , marketingowcy , reklamy itp.
Dlatego przy pisaniu recenzji należołaby sie skupić na dokładnym opisaniu wad sprzętu.
Nie jestem sprzedawca z allegro , mam tam konto i czasem sprzedam jakies płyty dvd , audio i inne pierdoły , nie wiem czy moge wstawic tutaj linki jak ktos chce cos nabyć to pw.
Na temat Kody&Goky i Maudio to nie bede sie wypowiadał bo dla mnie to zwykła sciema w stylu prism audio które okazało sie wielkim oszustwem.
Ampli CA nie jest zły , ale do wzmacniaczy tejże firmy to dużo brakuje.
Jeśli chodzi o recenzje sponsorowaną to nie wiem czy to przypadek że na kilku forach pojawiają sie recenzje CA i to glownie na tych forach gdzie istnieje kult pewnej osoby.(polecam grupe pl.rec.kino-domowe i audiostereo.pl)

ArtS007

New member
Bez reklam
No cóż, kult pewnej osoby (domyślam się kogo masz na myśli) zostawmy na boku. Moja recenzja ukazała się jedynie w dwóch miejscach. Jeśli gdzieś jeszcze, to bez mojej wiedzy. Podejrzewam jednak, że masz na myśli jakieś inne opisy.

Może masz rację, że recenzja powinna być z założenia krytyczna, tylko że tych słabych punktów było w przypadku CA niewiele. A czepianie się drobiazgów to, moim zdaniem, lekka przesada. Przyznam, że nastawiłem się przede wszystkim na przesłuchanie tego sprzętu i ogólne wrażenia wzrokowo-konfiguracyjne. Z pewnością CA okazał się bardziej intuicyjny od obecnego Denona. Prostota ma swoje zalety (choć wady również), tyle że ja z natury nie jestem zbyt krytyczny.

Gdybym miał lepsze kolumny, być może wyszłyby jakieś mocniejsze niedociągnięcia w dźwięku, ale sądząc po tym, co CA wycisnął z tych kolumn, które miałem, to sądzę że na lepszych mogło być tylko lepiej.

Nie wiem, czy moją recenzję można nazwa mamieniem dziatwy, ale siłą rzeczy nie mogę być w tym wypadku obiektywny. Postaram się wziąć Twoje uwagi do serca zanim popełnię kolejną tego rodzaju recenzję.

Axl2000

New member
ok wiec powiem Wam tak: na wyzszego denona mnie nie stac...marantza nigdszie nie ma...a dzisiaj bylem w znajomym malym audiofilskim sklepiku i sluchalem sobie najtanszych amplitunerow. i wierzcie lub nie najwieksze wrazeniew stosunku jakosc/cena zrobil na mnie SONY STR-DG500 za 789zl :) i chyba sie skusze...sazczegolnie ze wielka moc i paramtry mi nie potrzebne gdyz ma to grac w 11m2 :)

Do góry