małgosia napisał:
Mam pytanie do tych, którzy podpisywali już aneks do umowy.
Czy też macie tam zapis, że koszt pakietu HD będzie wynosił od lipca 10 zł (choć w informacjach na satkurierze jest mowa o 15 zł) ?
Dokładnie taką samą umowę dzis podpisałem. Jest tam wyraźne napisane, ze opłata wynosi 10 zł (nawet teraz) UWAGA - aktywacja usługi 299 zł !!!, ale z uwagi na bla,bla,bla abonent uzyskuje 100% zniżke na obie opłaty. Potem cytat " począwszy od 1.07.2007 abonent będzie uiszczał opłatę w wysokości 10 zł brutto miesięcznie". No chyba będą musieli mi zmienić umowę :- (będzie podstawa do wypowiedzenia całośći

). Nie powiem słow jakie dystrybutor ciskał w cyfrę+ (kompletna niemożność zarejestrowania mojej umowy w ich systemie). Ale tuner Humaxa zabrałem, moduł też, podałem swój nowy numer miłej pani w CTA, która obiecała mi przesłać uprawnienia na kartę ... czekam

. Sensor podobnie sprzedaje grubo ponad 100 odbiorników dziennie, nie wyrabiają się nawet z drukiem gwarancji (ja dostałem ksero, sprawdziłem u Sensora wszytko jest ok) ... a podobno miało nie byc chętnych w Polsce na HDTV.
Moim zdaniem cyfra+ dała ciała dogadując się poprzez centralę z Philipsem, a nie np. lokalnie z Humaxem. Humax puściłby im te odbiorniki po te 700 zeta (jak Philip) i wszyscy byliby zachwyceni. Rynek bo dostał odpowiednią partie naprawdę markowych tunerów, gdzie i n-rekorder sie chowa, cyfra bo nie dałaby ciała z brakiem odbiorników przed gorącym okresem światecznym, nie mówiąc o ich ewentualnej jakości, ponadto zyskałaby naprawdę doświadczonego producenta odbiorników TV-SAT nie firmę od mydła i powidła (bez urazy sam mam TV Philipka

), Humax bo miałby strategicznego kontrachenta, znów konumenci, bo oprogramowanie do Humka za pewien czas byłoby perfect ... szkoda.