Zależy co komu jest potrzebne ,może spróbuję inaczej odpowiedzieć :
Ja Technisata wybrałem ponieważ jest to jeden z najbardziej uznanych producentów na świecie ,bardzo często pojawiają się aktualizacje w przypadku wykrycia jakiś luk w oprogramowaniu ,zapewnia bardzo wysoką jakość obrazu i dźwięku .Jeżeli jednak szukasz kombajnu multimedialnego to niestety ten tuner się nie nadaje , przypadku plików wideo odtwarza może dwa rodzaje - pod tym względem Ferguson ma większe możliwości ,druga sprawa to w przypadku podłączenie dysku (lub pendriva) programy nagrane na tym tunerze nie dadzą się odtworzyć ani wymedytować na komputerze
Dygiboxx jest tunerem pod cyfrę co oznacza że nie ma możliwości np.przesuwania programów w obrębie listy głównej ,lista jest utworzona "na sztywno" ,można to robić w obrębie list ulubionych których jest kilka ,pomimo że używam go pod Smart HD dla mnie nie jest to utrudnieniem ponieważ w przypadku ponownego włączenia automatycznie jest wybierana ostatnio używana lista .Tuner ma slot na kartę i gniazdo na moduł CI+ czyli można go wykorzystać również do Polsatu oba gniazda są z boku i nie są zakrywane klapką jak np.w Fergusonie, tuner ma zewnętrzny zasilacz więc obudowa praktycznie jest zimna ,wyświetlacz prosty w kolorze zielonym pokazujący tylko numer kanału ,a w stanie czuwania zegar (jak komuś przeszkadza można wyłączyć ) kanały się przełączają bardzo szybko i nie ma znaczenia czy są to kodowane czy FTA .Dla mnie jest jeszcze jedna fajna rzecz - tuner ma dwa wyjścia HDMI oraz scart oba są aktywne ,co oznacza że pojawia się sygnał na obu mogłem wreszcie zaprzęgnąć swoją nagrywarkę Panasonic do pracy .Menu czytelne, jest też asystent konfiguracji, nawet osoby słabo znające się na technice dadzą sobie radę
Chyba już wszystko napisałem gdybyś miał jeszcze jakieś pytania chętnie pomogę