We wtorek odebrałem swój AVR255 z serwisu. Jedną z przyczyn wysłania do serwisu było niepoprawne działanie funkcji "sleep" tj., jeżeli zadana wartość czasu, po którym powinien wyłączyć się Amplituner pojawia się tylko na ułamek sekundy, wówczas można być pewnym, że sprzęt się w ogóle nie wyłączy. Funkcja „sleep” działa poprawnie, jeżeli zadana wartość czasu wyświetla się przez 2-3 sekundy (warto sprawdzić, czy dla różnych nastaw czasu wyłączenia, czas wyświetlania jest zawsze taki sam). Wg mnie błąd ten pojawia się losowo, ponieważ nie ma żadnej reguły jak często ani dla jakich wartości nastaw czasu funkcja „sleep” nie zadziała. Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że usterka ta nie została usunięta i czeka mnie ponowne wysłanie sprzętu do Katowic. Serwis między innymi wymienił oprogramowanie(obecnie posiadam wersję: 97.2.2).
Oprócz tego dołożyła się nowa przypadłość, otóż po zaprogramowaniu stacji radiowych nie mogę poruszać się miedzy stacjami za pomocą klawisza „CH Page”. Przy każdym naciśniecie tego klawisza włącza się przeszukiwanie zakresu częstotliwości (dla mnie to jest taki objaw jakby opcja strojenia była cały czas aktywna). Czy ktoś spotkał się w/w usterką (może ja popełniam jakiś błąd przy programowaniu tunera radiowego)?