Data udostępnienia firmware dla modeli 255 i 355 przez koncern Harman/Kardon

Kemot7

New member
O ile dobrze pamiętam to amplituner podczas aktualizacji 3x jest włączany i wyłączany. Wszystko jest ładnie opisane w PDF dołączonym do softu z aktualizacją. Zresztą na ekranie komputera też wyświetlają się stosowne informacje. Wystarczy podstawowa znajomość języka ENG aby sobie poradzić.

mocher3

New member
Kemot7 napisał:
O ile dobrze pamiętam to amplituner podczas aktualizacji 3x jest włączany i wyłączany. Wszystko jest ładnie opisane w PDF dołączonym do softu z aktualizacją. Zresztą na ekranie komputera też wyświetlają się stosowne informacje. Wystarczy podstawowa znajomość języka ENG aby sobie poradzić.
Właśnie przestudiowałem instrukcję pdf całkiem dokładnie , jak tylko dojdzie
do mnie kabel , biorę sie do roboty. Muślę że pujdzie gładko, ale zawsze
przed taką instalacją lubię wszystko wiedzieć dokładnie .
Dzieki za wszystkie info.

pav3l

New member
Bez reklam
dunker napisał:
Witam

Mam avr 255 model z września posiadam glosniki 5.1 ale na wyswietlaczu jest 7 chanel stereo a w opcjach mam 5.1 nie podswietlone ,czy musze cos zmieniac czy jest to dobrze ustawione ? Glos slysze z 5 glosnikow niby jest dobrze ,ale ja nie mam 7 glosnikow :razz:

Na jakim wejsciu powinienem odbierac ps3 czy na wejsciu hdmi 3 GAME jak macie u was poniewaz u mnie dziala pod przyciskiem DVD

Moze mi ktos napisac jakiegos linka do tutoriala chcodzi o podporzadkowanie pilota do tv sony jakos niemoglem tego zrobic

szukam instrukcji w pl ma moze ktos

Jak macie wasze ustawienai pod 5.1 ?

ps.sory za takie proste i besposrednie pytanai ,ale zrozumcie ja sie nie znam zabardzo na tym dopiero zaczynam przygode z kinem domowym

dziekuje i pozdrawiam
Nie zaśmiecaj wątku. To jest wątek dotyczący aktualizacji softu!!!

dunker

New member
pav3l napisał:
Nie zaśmiecaj wątku. To jest wątek dotyczący aktualizacji softu!!!

temat watku powinien byc zmieniony np Harman Kardon avr 255 , 355 Ogólny,okolo 2 godzin zajeło mi czytanie tego wątku i nie wszystko było na temat aktualizacji ,a jak niechcialem robic kolejnego tematu i dlatego napisalem tutaj,ale ok sory

Thrasher

New member
dioda biala/bursztynowa

po wylaczeniu avr 355 (obojetnie czy z pilota czy z frontu) wyłącza sie wyswietlacz, natomiast frontowa dioda led nie zmienia koloru z bialego na bursztynowy. Reset nie pomogl, problem sie powtarza. Mial ktos kiedyc cos takiego?
poza tym pykniecia w glosnikach... wiec chyba czeka mnie wizyta w serwisie?

wydaje mi sie, ze chyba z tego watku robi sie watek ogolny dot. avr 255/355... w kazdym razie sorry za ewentualny offtopic

estebe

New member
Thrasher napisał:
po wylaczeniu avr 355 (obojetnie czy z pilota czy z frontu) wyłącza sie wyswietlacz, natomiast frontowa dioda led nie zmienia koloru z bialego na bursztynowy. Reset nie pomogl, problem sie powtarza. Mial ktos kiedyc cos takiego?
poza tym pykniecia w glosnikach... wiec chyba czeka mnie wizyta w serwisie?

wydaje mi sie, ze chyba z tego watku robi sie watek ogolny dot. avr 255/355... w kazdym razie sorry za ewentualny offtopic

Sprawdź proszę w ustawieniach czy nie masz włączonego ładowania iPoda. Kiedy jest włączone dioda właśnie nie zmienia koloru po wyłączeniu ampli, i świeci się jeszcze dioda pod stacją dokującą jak ktoś taką posiada. Co do pyknięć... nie posiadam takowych :)

galagalicki

New member
Wreszcie postanowiłem aktualizować soft w HK 355. Tylko za ch....rę nie chce mi się połączyć laptop z afałerem. Kabel usb-rs232, wszystko zainstalowane, komp port widzi, port ustawiony odpowiedni, lecz gdy wciskam upgrade po gdzieć 10 sek wyskakuje że nie da rady upgradować. O co wogóle chodzi, pomoże ktoś?

soplus

Active member
Bez reklam
galagalicki napisał:
Wreszcie postanowiłem aktualizować soft w HK 355. Tylko za ch....rę nie chce mi się połączyć laptop z afałerem. Kabel usb-rs232, wszystko zainstalowane, komp port widzi, port ustawiony odpowiedni, lecz gdy wciskam upgrade po gdzieć 10 sek wyskakuje że nie da rady upgradować. O co wogóle chodzi, pomoże ktoś?

A AVR przestawiłeś w tryb upgrade switchem z tyłu?

pav3l

New member
Bez reklam
Z połączeniem USB - RS232 bywają problemy. Niby wszystko dobrze podłączone, niby komputer widzi a komunikacji nie ma. Wg mnie nie ma sensu zachodzić w głowę, tylko wymienić kabelek na RS232-RS232 (no i skombinować komputer z takim portem ;) ).
Jeśli jednak się upierasz na USB-RS232, to spróbuj skonfigurować kompa tak, aby to podłączenie widział jako port COM3.
Próbowałem przypisywanie innych portów i miałem taką samą sytuację, niby komp widział, ale łączności nie było. Dopiero zmuszenie komputera do przypisania połączenia do portu COM3 zakończyło się sukcesem. Ja jednak korzystałem z kabelka RS232-RS232 (poszukaj mojego postu). Pozdr!

//edit//
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?p=371936#post371936
//edit2//
jak masz Viste lub W7, to skombinuj komp z XP.

Ostatnia edycja:

Kemot7

New member
Witam
Może ciut odbiegnę od tematu samego AVR, choć niewiele.

Wiadomo, że w nowszych komputerach nie można znaleźć z tyłu obudowy gniazda COM. Wcale nie oznacza to jednak, że płyta główna komputera takiego portu nie posiada. Wystarczy zerknąć w instrukcję lub obejrzeć dokładniej samą płytę. Zazwyczaj znajdzie się gniazdo w które wystarczy wpiąć taśmę ze śledziem RS232 (można je zdobyć z jakiś starych komputerów).

Pozdrawiam

Do góry