Dali Zensor 7/1/vokal set 5.0 ale jaki Amplituner AV???

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Zmieniac umiem. Ale musze patrzyc na wyswietlacz marantza ten dolny. Aby wiedziec na jaki tryb wlaczylem.

A na baliego screenach widzialem ze on widzi na tv (jak przelacza pomiedzy trybami) Marantz nie ma tej funkcji?

Zmieniac umiem. Ale musze patrzyc na wyswietlacz marantza ten dolny. Aby wiedziec na jaki tryb wlaczylem.

A na baliego screenach widzialem ze on widzi na tv (jak przelacza pomiedzy trybami) Marantz nie ma tej funkcji?
Nie na tv jak mam to też z wyświetlacza tylko widzę.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

lolo2

Well-known member
Bez reklam
O to mi chodzi:

Jak zobaczyć takie coś na ekranie TV/projektora?

a373f3c855c56f2413339b3c42498a99.jpg

172425e008fe9ba4b9fcc8a62c2d14eb.jpg

4d3bfac744d1964bdeca46dadb2c9416.jpg

Nic nie wykastrowali update był :wink:
DTS NEO 2.5 to w TV masz i to jest jak z TV po optyku sygnał audio dajesz na avr :wink:

Ostatnia edycja:
Tak jak mówiłem to nie było z TV tylko bl czy coś. Tych opcji nie da się zobaczyć jak audio tv masz, trzeba z wyświetlacza kombinować.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Co za kolejna lipa marantza...

Co za tłumoki projektują menu Marantza.

Porażka. że niby mam widzieć na wyświetlaczu z 3 -4 metrów jakie tryby są dostępne i jaki się włączył?

Najlepsze jest i tak jak włączam menu, albo którąś z opcji meny to projektor gubi sygnał HDMI i się wyłącza na chwile...

O szybkości menu nie wspominając.

werf

Active member
Bez reklam
Na to nie wpadłem że oglądacie tv z telewizji : )
Menu jest dostępne w konfiguracji źródło (dekoder ,bd inne )-amplituner-display czyli gdy telewizor robi za wyświetlacz

ps Lolo dotyczy to wszystkich producentów nie tylko d&m technicznie nie do zrobienia

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Chyba sie nie zrozumieliśmy.
Ja myślałem że te screeny są z "menu amplitunera", że wciska zielony guzik (movie) i to okno mu wyskakuje i widzi jaki tryb dźwięku jest włączony.

A tu dupa, muszę patrzeć na wyświetlacz w ampli.

Wszystkie tryby w ustawieniu 7.1.4
Z wykorzystaniem tylko "pre out" na fronty....da się? Da się tylko trzeba sprawdzić a nie polemizować ;)
269b351ce2ead5ae0515e6c114896f5f.jpg

Sufitowe możemy dać jak chcemy, końcówka napedza fronty a avr resztę głośników, ciekawe jaka opcja jest najlepsza do DtsX i jednocześnie pod Dolby Atmos.
20310d9b48af91518d533b847df330e7.jpg

9bc51d8d22c28be3a12a1d47f21e4b5a.jpg

f080ffd248949e96199e7375e6fbde59.jpg

d76186d80b0b7291f1052d97ce18b5aa.jpg

908475d111570ec7ba291db131fad2c5.jpg

76f17389254f774305dc5274984dc94c.jpg

Denon AVR-X6300H już podobno może działać bez "pre out" i może sam zasilić 7.1.4 system....ciekawe kiedy to się potwierdzi ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Tak jak mówiłem to nie było z TV tylko bl czy coś. Tych opcji nie da się zobaczyć jak audio tv masz, trzeba z wyświetlacza kombinować
Bali znów coś szarlatani, a malkontenci to łykają :D
Wciskasz na pilocie np. MOVIE (w sekcji SOUND MODE) gdy oglądasz film, ewentualnie MUSIC gdy słuchasz muzyki, GAME oczywiście do grania lub PURE (w zależności co chcesz uzyskać i w zależności od modelu ampli, bo są inne układy przycisków na pilocie. Przy telewizji oczywiście tez działa....

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Przecież są z amplitunera

Bali znów coś szarlatani, a malkontenci to łykają :D
Wciskasz na pilocie np. MOVIE (w sekcji SOUND MODE) gdy oglądasz film, ewentualnie MUSIC gdy słuchasz muzyki, GAME oczywiście do grania lub PURE (w zależności co chcesz uzyskać i w zależności od modelu ampli, bo są inne układy przycisków na pilocie. Z TV Out też oczywiście można to uzyskać...

Znalazłem.

Trzeba zrobić kombinacje przycisków:

Najpierw wciskamy INFO a potem MOVIE dopiero wtedy wyskakuje ta plansza.

Jak nacisnę od razu movie, to ta plansza nie wyskakuje. :confused::confused::confused:

Chyba sie nie zrozumieliśmy.
Ja myślałem że te screeny są z "menu amplitunera", że wciska zielony guzik (movie) i to okno mu wyskakuje i widzi jaki tryb dźwięku jest włączony.

A tu dupa, muszę patrzeć na wyświetlacz w ampli.
c068faff5f5ca9f7379f7bae8de5c803.jpg

Lolo jeśli chcesz oglądasz TV i chcesz mieć z niego audio na avr to na pilocie wciskamy przycisk TV AUDIO, wtedy czy to poprzez hdmi arc czy przewód optyczny sygnał audio leci z TV do avr.
Nie ma możliwości aby opcje avr były wyświetlane na TV tylko na wyświetlaczu avr bo taka jest konstrukcja złączy i kabla hdmi że nie może wszytko w dwie strony na raz działać.
Inaczej jeśli korzystamy z innego źródła czyli bl czy radio czy konsola, wtedy sygnał leci poprzez avr do Tv i jeśli chcesz opcję to "nakładka" się robi i mamy to co na skrinach.
Chyba o to Tobie chodziło bo ja już nie wiem [emoji22]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie widziałem tego odcinka, co wygrało, co było?

1. Kruger&Matz
2. Coś pośredniego lub najtańszego (nie pamiętam)
3. Yamaha

Wygrała niemal jednogłośnie Yamaha, po za starszą Panią ; )

Natomiast drugie miejsce zdobył jak pamiętam soundbar najtańszy.
Istotne jednak jest to, że ten krótki test był genialny w swojej prostocie.

To jest świeży odcinek, zapewne będą powtórki.

werf

Active member
Bez reklam
Bez urazy Lolo ale robicie tyle zamieszania wokół denona i marantza a jak przyjdzie co do czego ................dramat istny :niewiem:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Czyli nie bez kozery Yamaha od lat jest uważana za króla soundbarów, do tego stopnia, że już nie mówią o tym soundbar tylko projektor dźwięku ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Znalazłem.
Trzeba zrobić kombinacje przycisków:
Najpierw wciskamy INFO a potem MOVIE dopiero wtedy wyskakuje ta plansza.
Jak nacisnę od razu movie, to ta plansza nie wyskakuje. :confused::confused::confused:
Nie wiem jaki masz model ampli, ale pisałem, że mogą być delikatne różnice. Pamiętam, że SR6006 było to jeszcze inaczej, do tego stopnia, że z tyłu pilota przykleiłem sobie karteczkę z kolejnością trybów, bo nie było to takie oczywiste. W SR7008 i 7009 jest tak jak pisałem, jeden zielony przycisk widoczny na foto wrzuconej przez Bali

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Bez urazy Lolo ale robicie tyle zamieszania wokół denona i marantza a jak przyjdzie co do czego ................dramat istny :niewiem:

Robię / robimy te zamieszanie bo jak sam widzisz, menu jest BARDZO, ale to BARDZO intuicyjne.... Musisz wejść w inną opcje aby uruchomić inną. Która defakto powinna być uruchomiona od razu po naciśnięciu przycisku MOVIE. A zobaczyłem że bali takiego screena wstawiał więc....

A bali robi zamieszanie z Pre-outami bo poczytaj sobie instrukcję i opinie w sieci na forach.... wszędzie głupoty że trzeba końcówki podłączać pod sufitowe. Schematy.

Więc dobrze że jest zamieszanie robione, bo ludziska się dowiadują nowych rzeczy.

I sam zapewne nie miałeś pojęcia jak się uaktywnia to podmenu z trybami dźwięku oraz jak można przypisać atmosa 7.1.4. Bo akurat w instrukcji Marantz 7010 są głupoty napisane. I gdyby nie to zamieszanie ze mną, balim i Rafim to każdemu dalej głupoty byłyby wciskane o końcówkach na sufiotwe.

Na moim onkyo wszystkie zmiany trybów dźwięku są wyświetlane na ekranie i na wyświetlaczu ampli.

No widzisz, a w Marantzu są już hopki klocki.

Ostatnia edycja:
Do góry