Czym się różnią modele Philipsa na dany rok z 1 serii?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie widzę.
Ale serwis do tej pory działa bardzo dobrze, wiec nie powinno być żadnych niespodzianek.

Cinek100

New member
Hm może to kwestia linka wtedy. Spróbuje wysłać bez.
1000001161.jpg
1000001162.jpg
1000001163.jpg

Cinek100

New member
Juz wiem po co były potrzebne nr sprawy do Philipsa. Chciał zgłosić je do serwisu. Chyba bardzo nie chce ten rękojmi. Zastanawiam się tylko jakby to ugryźć bo póki co mam tylko z nim dyskusję na allegro.

Cinek100

New member
Bo chyba w ramach rękojmi sprzedawca powinnien się zająć reklamacją a nie odsyłać do serwisu? Bo chyba zamierza to zrobić jak w wczoraj z nim gadałem

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Cześć,
Z tego co widzę na zdjęciachto:
1. Cieżko mi stwierdzić co jest nie tak. Sprawdzam swoje OLEDy i równiezto tak wygląda. Znaczy ja nie widzę problemu. Codokładnie z ramkąjest nie tak? jaknie widoczne na zdjęciach,to podejrzewam, że chodzi o mm różnicy, więc raczej zostanie to oznaczone jako zgodneze specyfikacją.
2. Co do panelu, to wiele jest tego typu informacji w internecie odnośnie wszystkich producentów TV. Pytałem kiedyś u Philipsa o to, nie jest to uważane za wadę TV, ponieważ wyświetlany obraz nie jest zdeformowany. ZObacz w google "wavy OLED screen", bedziesz miał sporo różnych stron na ten temat. Również oficjalne stanowisko LG w tej sprawie (producenta paneli).

Cinek100

New member
Cześć,
Z tego co widzę na zdjęciachto:
1. Cieżko mi stwierdzić co jest nie tak. Sprawdzam swoje OLEDy i równiezto tak wygląda. Znaczy ja nie widzę problemu. Codokładnie z ramkąjest nie tak? jaknie widoczne na zdjęciach,to podejrzewam, że chodzi o mm różnicy, więc raczej zostanie to oznaczone jako zgodneze specyfikacją.
2. Co do panelu, to wiele jest tego typu informacji w internecie odnośnie wszystkich producentów TV. Pytałem kiedyś u Philipsa o to, nie jest to uważane za wadę TV, ponieważ wyświetlany obraz nie jest zdeformowany. ZObacz w google "wavy OLED screen", bedziesz miał sporo różnych stron na ten temat. Również oficjalne stanowisko LG w tej sprawie (producenta paneli).
Wiem że wyginanie matrycy nie jest wada dla serwisów tylko że ona na początku była cała prosta. Niepofalowana a nigdzie się z takim przypadkiem nie spotkałem. Co do ramki to ewidentnie jest odkształcona i jest szpara, bardziej na dole niż na górze. No i ten pisk z głośników, nwm w sumie od czego... Restart był robiony nic nie zmieniło, odłączyłem nawet soundbara z HDMI, to samo.

djrzz

Member
No i dostałem takie pisemko od serwisu (bo sprzedawca wysłał go tam)
Nie wiem czy przeoczyłem coś w tym wątku, ale zgłosiłeś już tv do sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru z umową(od 2023 tak się to zwie, przed 2023 była to rękojmia)?
TV już Ci naprawiali, dlatego te pisemko?
Bo jeśli zgłaszałeś do sprzedawcy z ustawy czyli o tym co wyżej wspomniałem to te pisemko bezpośrednio od serwisu nic nie znaczy bo umowę masz ze sprzedawcą a nie z serwisem!

Cinek100

New member
Tak pisemko jest już po naprawie. Zobaczę jak będzie wyglądać gdy przyjedzie. Ciekawi mnie czm wymienili matrycę skoro to ramka była problem. Co prawda pisałem że matryca jest trochę pofalowana ale to akurat mi najmniej przeszkadzało w tym całym incydencie.

djrzz

Member
Tak pisemko jest już po naprawie. Zobaczę jak będzie wyglądać gdy przyjedzie. Ciekawi mnie czm wymienili matrycę skoro to ramka była problem. Co prawda pisałem że matryca jest trochę pofalowana ale to akurat mi najmniej przeszkadzało w tym całym incydencie.
Czyli z jakiego tytułu Ci naprawiali, z gwarancji czy odpowiedzialności sprzedawcy?

Cinek100

New member
W tym pismie wyżej jest mój opis z zamkniętej sprawy już, anulowanej przeze mnie sprawy gwarancji (bo chciałem iść z nim na rękojmię). Sprzedawca zrobił to tak że to on wysłał im do serwisu, chociaż opis problemu widzę jest mój xd. Dziwne trochę to wszystko

djrzz

Member
W tym pismie wyżej jest mój opis z zamkniętej sprawy już, anulowanej przeze mnie sprawy gwarancji (bo chciałem iść z nim na rękojmię). Sprzedawca zrobił to tak że to on wysłał im do serwisu, chociaż opis problemu widzę jest mój xd. Dziwne trochę to wszystko
No jeśli była to rękojmia to pisma muszą być od sprzedawcy, nie od serwisu. Nawet jeśli sprzedawca wyślę Ci pisemko sporządzone i podpisane przez serwis, to to pisemko nic nie znaczy jeśli sprawa jest z rękojmi/niezgodności towaru z umową.
Gorzej jeśli nie dogadałeś się ze sprzedawcą jak formalnie ma być sprawa z naprawą załatwiona.

Cinek100

New member
Napisałem mu wprost, chce wymianę na nowy z tytułu rękojmi, ten mi odpisał, że po weryfikacji, sprawdzeniu wyda decyzję. Okazuje się że wysłał to do serwisu i wymienili mi matrycę. W poniedziałek chce wysłać. Odpisałem mu że czemu wymieniali matrycę jeśli powód wymiany była wygięta ramka (pofalowana matryca niby też ale, każdy pisze że to typowe dla oledow więc nawet nie brałem tego pod uwagę) Więc jeśli to nie jest naprawione to żeby nie wysyłał. No i czekam na jego odpowiedź.

djrzz

Member
Napisałem mu wprost, chce wymianę na nowy z tytułu rękojmi, ten mi odpisał, że po weryfikacji, sprawdzeniu wyda decyzję. Okazuje się że wysłał to do serwisu i wymienili mi matrycę. W poniedziałek chce wysłać. Odpisałem mu że czemu wymieniali matrycę jeśli powód wymiany była wygięta ramka (pofalowana matryca niby też ale, każdy pisze że to typowe dla oledow więc nawet nie brałem tego pod uwagę) Więc jeśli to nie jest naprawione to żeby nie wysyłał. No i czekam na jego odpowiedź.
Rozumiem że wysłał Ci decyzję w terminie 14 dni kalendarzowych co ma zamiar zrobić z tv?

Cinek100

New member
Powiem tak mam nadzieję że allegro protect zadziała w tym momencie... Dzisiaj dopiero przyjechał, po odpaleniu takie coś. Nie mam zamiaru go wysyłać znowu na gwarancję tylko po to by znowu go zostawili w tej samej skorupie i... Stało się coś takiego.

Attachments

• rn_image_picker_lib_temp_9f3197df-b507-4a86-9696-6fba65095019.jpg
    rn_image_picker_lib_temp_9f3197df-b507-4a86-9696-6fba65095019.jpg
    3,2 MB · Wyś: 13
  • Messenger_creation_AEDF52CD-A472-4F78-BC8C-BE4177740F64.jpg
    Messenger_creation_AEDF52CD-A472-4F78-BC8C-BE4177740F64.jpg
    102,5 KB · Wyś: 12
  • Messenger_creation_7C6CE238-0281-4E67-8E77-AFBE7AFAED90.jpg
    Messenger_creation_7C6CE238-0281-4E67-8E77-AFBE7AFAED90.jpg
    79,2 KB · Wyś: 12
  • Messenger_creation_28321B7B-E065-4C20-9679-58F0D75922EA.jpg
    Messenger_creation_28321B7B-E065-4C20-9679-58F0D75922EA.jpg