Zauważyłem, a właściwie usłyszałem, że w głośnikach mojego Advance Acoustic X-I60 słychać szum niezależnie od wybranego źródła i ustawionego poziomu głośności.
Przy włączaniu i wyłączaniu nie ma żadnych "pyknięć" w głośnikach.
Jedynie przy zmianie wartości basu i sopranu można wyczuć w kolumnach, że coś się zmienia, ale to chyba wynika z cyfrowego sposobu zmieniania wartości basu i sopranu.
Sprawdzałem na różnych głośnikach i kablach, na wcześniej posiadanym sprzęcie tego nie było.
Nie wiem czy to mi trafił się taki egzemplarz, czy wszystkie AA tak mają. Proszę o sprawdzenie.
Odpowiedź ze sklepu:
Słyszałem wiele wzmacniaczy i część z nich tak ma i to nie tylko Advance Acousti. Naimy , hegle za ileś tysięcy więc to normalne.
Pytanie do forumowiczów, czy wasze wzmacniacze też wytwarzają szum w kolumnach?
Przy włączaniu i wyłączaniu nie ma żadnych "pyknięć" w głośnikach.
Jedynie przy zmianie wartości basu i sopranu można wyczuć w kolumnach, że coś się zmienia, ale to chyba wynika z cyfrowego sposobu zmieniania wartości basu i sopranu.
Sprawdzałem na różnych głośnikach i kablach, na wcześniej posiadanym sprzęcie tego nie było.
Nie wiem czy to mi trafił się taki egzemplarz, czy wszystkie AA tak mają. Proszę o sprawdzenie.
Odpowiedź ze sklepu:
Słyszałem wiele wzmacniaczy i część z nich tak ma i to nie tylko Advance Acousti. Naimy , hegle za ileś tysięcy więc to normalne.
Pytanie do forumowiczów, czy wasze wzmacniacze też wytwarzają szum w kolumnach?