Witam, poczytałem trochę waszych wypowiedzi i skłoniło mnie to do napisania pierwszego postu.
Właśnie kupiłem sobie telewizor Samsung PS51D6900 z dwoma parami okularów gratis. Ku mojemu zdziwieniu zadzwoniła do mnie przedstawicielka sklepu internetowego i zaproponowała wykupienie gwarancji. Wiem że zazwyczaj tak nie dzwonią i nie proponują bo kupiłem w tym sklepie już parę sprzętów. Powiedziała że warto kupić gwarancję bo telewizory współczesne lubią padać po okresie gwarancji... I dzwoni do mnie ponieważ teraz mają promocję, przy zakupie takiego TV jak ja gwarancja na 5 lat nie kosztuje 740 zł. ( jak to jest normalnie) ale 320 zł. Więc się zdecydowałem dokupić ją teraz, choć miałem w planach przedłużyć później
Warunki gwarancji są PEŁNE czyli nie jest to żadna opieka gwarancyjna czy też inny twór. Przeczytałem umowę gwarancyjną i obejmuje ona nawet uszkodzenie mechaniczne sprzętu, jak i inne okoliczności. Oczywiście sprzęt musi być użytkowany wg. instrukcji i zaleceń. Jak nie jest przeznaczony do pracy pod wodą to tam pracować nie powinien :banned:
Sam się zastanawiałem nad tym czy kupić, ponieważ nie wiem czy te konkretne telewizory ulegają awarii. Ale jak sobie pomyślałem że za dwa lata po gwarancji pada mi matryca i mój telewizorek za >4000 zł jest do wyrzucenia albo drogiej naprawy to mi się włosy zjeżyły na głowie
Wolę być spokojny na 5 lat
k: