bluray, a mnie się wydaje, że 240Hz jest po prostu opóźnioną wersją europejskich 200Hz, dla USA. Zbieżność liczbowa wynika z bycia wielokrotnością 60, czy tam 30, nie chodzi chyba o to, by móc zdziesięciokrotnić klatki z materiału 24p, nie przesadzajmy
.
Swoją drogą ciekawe, że twierdzisz, iż ktoś pisał o zbyt płynnej reprodukcji topowych modeli Panasonica na rok 2009. Następnym razem sprawdź, czy na pewno piszesz o modelach, które już wyszły, albo czytaj uważniej posty (bo tamten post był o modelach z zeszłego roku, teraz wyszedł jakiś inny poprawiacz, na którego testy jeszcze trochę będziemy musieli poczekać).
broda1725, według producenta w owym Game Mode jest "szybszy czas reakcji obrazu (hmm?) zwiększający radość z gry, kiedy konsola jest podpięta pod TV. Co więcej, ciemne sceny są lepiej wyświetlane, "czyściej",", oraz zdanie, którego nie jestem pewien:
"This mode works anti-image retention (wobbling) too."
Chodzi chyba o zapobieganie hmm, przeciągłego wyświetlania tego samego obrazu? Czyli chyba pośrednio jest mowa o wypalaniu, czy może poświacie. "Wobbling" niby znaczy "kiwać się od boku na bok", czyli chodzi o przesuwanie się pikseli w owym miejscu co jakiś czas, czy coś takiego? Ciekawa sprawa, że poszukiwania znaczenia tego słowa skończyło się na trzech: powyższe, "wahania częstotliwośc"i w TV wg. WP.PL, tylko co by to znaczyło?, no i "metoda tworzenia trójwymiarowego obrazu" poprzez szybkie pokazywanie kilku klatek (w przód i w tył), które w połączeniu z mechanizmem działania naszego oka robi wrażenie trójwymiarowości.
Co ciekawe konstrukcja zdania nie bardzo pomaga mi się domyślić rozwiązania, ale chyba chodzi o to pierwsze? Chyba, że WP.PL nie walnęło babola i jest mowa o jakimś nieznanym mi zjawisku, hmm.
Aha, a ten "szybszy czas reakcji" to chyba zmniejszenie czasu "delayu" - opóźnienia komunikacji konsoli z telewizorem? Tych milisekund? Co myślicie?
Kurcze, ale Panasonic walnął notatkę. No chyba, że tylko mnie coś zawiesiło, mam nadzieję, że uda nam się ją odwikłać
.
EDIT:
Tuner MPEG-2?! To jakiś żart? Rok temu wprowadzali specjalnie nowe serie, które były wyposażone w MPEG-4. Chyba, że w Słowacji jeszcze tego nie zamierzają wprowadzać, więc Panasonic powoli robi te zmiany i dopiero za rok będą już wszędzie tunery z MPEG-4, a do nas mimochodem trafiają te ich telewizory, mimo zapowiedzi transmitowania u nas sygnału w owym formacie?
I zapewne z wyższymi modelami będzie ten sam rzeczy? No luudzie, nawpychają tyle nowości, dodatków (sieci domowe itp. itd.), a potem i tak u nas odetną obecnie wykorzystywany tuner? Swoją drogą w jakich państwach nadawany jest sygnał w tym formacie? Myślałem, że przeskoczony został na rzecz MPEG-4..
Chyba, że w wyższych modelach dadzą u nas ten tuner, ale choć poniekąd by mnie to zadowoliło, to roześmiałbym się nad bezsensownością i absurdem polityki Panasonica.
Capoeirista, dzięki za wyjaśnienie - tak więc rozpisałem się, a chodziło o to pierwsze skojarzenie
. Swoją drogą byłem przekonany, że już obecnie jest takie coś wykorzystywane, że co jakiś czas przeskakuje kilka pikseli, by w jakimś stopniu zapobiegać wypalaniu w przypadku jednokanałowych maratończyków? Dobrze słyszałem, czy może takie coś tylko u Pioneera, a może wyczytałem gdzieś jakieś brednie?